Αρχική Ειδήσεις Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές σήμερα Σάββατο

Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές σήμερα Σάββατο

0
rain clouds
Διαφήμιση

Με τοπικές νεφώσεις ο καιρός σήμερα Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Λίγες νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών μικρής διάρκειας στην Εύβοια.

Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και πιθανόν σε παράκτια τμήματα.

Παγετός θα σημειωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και κατά τόπους σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

athens clouds

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι, ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Salonica clouds

Μακεδονία, Θράκη:  Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

evros vroxi

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 5 και αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

kefalonia vroxi

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

nauplio vroxi

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

kriti vroxi

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

lesvos vroxi

 

Για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες

Από το μεσημέρι της Κυριακής, ο καιρός θα καταστεί άστατος πρώτα από τη δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες.
Αρχικά θα βρέξει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, μέχρι και αργά το βράδυ  οι βροχές θα έχουν επεκταθεί και σε ένα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης αρχικά ηπειρωτικής χώρας.

Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα δυτικά, αφού στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές οι βροχοπτώσεις θα είναι κυρίως τοπικές και κατά βάση εξασθενημένες.

rain b

 

Φωτογραφίες: Αρχείου / Τοπικά Μέσα

Διαφήμιση