Αρχική Ειδήσεις Τέλος βάζουν οι διεθνείς οίκοι δημοπρασιών στις πωλήσεις αντικειμένων από κέρατο ρινόκερου!

Τέλος βάζουν οι διεθνείς οίκοι δημοπρασιών στις πωλήσεις αντικειμένων από κέρατο ρινόκερου!

0
rino

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Με καθυστέρηση πολλών εβδομάδων, (ετών, θα λέγαμε καλύτερα), και ο οίκος Sotheby’s σταματά τις πωλήσεις αντικειμένων από κέρατο ρινόκερου, αποσύροντας παμπάλαια αντικείμενα από προγραμματισμένη δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ μετά την θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Έγινε, έτσι, ο τελευταίος διεθνής οίκος δημοπρασιών που σταματά, επιτέλους τις πωλήσεις. Ο οίκος επρόκειτο να πουλήσει τρία αντικείμενα από κέρατο ρινόκερου την προσεχή εβδομάδα.

«Η εταιρεία δεν θα διαθέτει πλέον προς πώληση είδη από κέρατο ρινόκερου στο μέλλον», επιβεβαίωσε ο Νίκολας Τσόου, πρόεδρος του Sotheby’s στην Ασία. «Ο οίκος Σόθμπις εκφράζει τη λύπη του για τις παράνομες σφαγές και το εμπόριο που θέτει σε κίνδυνο την άγρια πανίδα, ενώ στηρίζει αποφασιστικά τις προσπάθειες για την προστασία των ζώων της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Η απόφαση αυτή ελήφθη χθες, Σάββατο, μετά την ακύρωση από τον ανταγωνιστή του οίκο Bonhams της πώλησης στο Χονγκ Κονγκ 21 γλυπτών σμιλευμένων σε κέρατο ρινόκερου, εκτιμώμενης αξίας 3,87 εκατομμυρίων δολαρίων (3,41 εκατ. ευρώ), έπειτα από έντονες πιέσεις, σύμφωνα με την οικολογική οργάνωση Humane Society International.

Ένας άλλος οίκος δημοπρασιών, ο Christie’s, έχει ήδη απαγορεύσει τις πωλήσεις ειδών από κέρατο ρινόκερου.

Οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος έχουν προειδοποιήσει ότι ακόμη και μια μικρή αύξηση της ζήτησης για παμπάλαια κέρατα ρινόκερου θα δημιουργήσει ένα κίνδυνο εξαφάνισης του είδους. Η Νότια Αφρική που φιλοξενεί περίπου το 80% του πληθυσμού των ρινόκερων, είναι ο τόπος κυνηγιού που προτιμούν οι λαθροκυνηγοί. Περισσότερα από 7.100 ζώα έχουν θανατωθεί την τελευταία δεκαετία.

Το κέρατο ρινόκερου είναι περιζήτητο στην Ασία, με την τιμή του να φθάνει τα 60.000 δολάρια (52.900 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here