Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Συμμαχία Κίνας και Αραβικών κρατών στις ΑΠΕ

Συμμαχία Κίνας και Αραβικών κρατών στις ΑΠΕ

0
ΑΠΕ
Διαφήμιση

Κατά την έκτη σύνοδο της Αραβο-Κινεζικής Συνδιάσκεψης για τη Συνεργασία για την Ενέργεια από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου, οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία των ενεργειακών έργων που διεξάγονται από τις κινεζικές εταιρείες στα αραβικά κράτη, καθώς και ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία.

Οι τομείς της βιώσιμης, ανανεώσιμης και καθαρής ενέργειας επισημάνθηκαν ως βασικός τομέας ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι κινεζικοί ενεργειακοί κολοσσοί έχουν αναλάβει μεγάλα έργα τα τελευταία χρόνια σε αραβικά κράτη, όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο και η Ιορδανία.

Τα έργα περιλαμβάνουν την κατασκευή σταθμών παραγωγής με καύση άνθρακα, την κατασκευή μεγάλων ηλιακών έργων, καθώς και την αναβάθμιση των μεγάλων δικτύων και την επέκταση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Εξάλλου, Κινέζοι ειδικοί εκπαιδεύουν Αιγύπτιους και άλλους Άραβες μηχανικούς κάθε χρόνο στην Κίνα για να τους εξοικειώσουν με τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας.

Αν και η κύρια ενεργειακή πηγή των αραβικών χωρών εξακολουθεί να είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ο αραβικός κόσμος έχει προβεί σε μεγάλες επενδύσεις σε βιώσιμες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Διαφήμιση