Αρχική Περιβάλλον Σχέδιο για την μείωση των πλαστικών αποβλήτων ανακοίνωσε η Υπουργός Περιβάλλοντος της...

Σχέδιο για την μείωση των πλαστικών αποβλήτων ανακοίνωσε η Υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας

0
german
Διαφήμιση

Σχέδιο για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων πλαστικών απορριμμάτων εντός και εκτός της χώρας, ανακοίνωσε η Υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Σβένια Σούλτσε.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το σχέδιο περιλαμβάνει τη μείωση των πλεοναζόντων πλαστικών προϊόντων και συσκευασιών, τη μετατροπή των συσκευασιών και άλλων προϊόντων σε φιλικότερες προς το περιβάλλον, τη χρήση περισσότερων ανακυκλωμένων υλικών και τη μείωση της ποσότητας πλαστικών σε βιολογικά απόβλητα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε επίσης μεγαλύτερη διεθνή δέσμευση για τη μείωση των θαλασσίων αποβλήτων και την εξεύρεση πιο βιώσιμων χρήσεων του πλαστικού.

«Με αυτά τα μέτρα, αντιστρέφουμε την τάση στη χρήση πλαστικών», δήλωσε η Σούλτσε σε επίσημη ανακοίνωση. «Παράγουμε πάρα πολύ πλαστικό στην υπερκαταναλωτική και σπάταλη κοινωνία που ζούμε», πρόσθεσε.

Η πρόταση του υπουργείου υποστηρίζει πέντε κύριες δράσεις για την ουσιαστική μείωση των πλαστικών αποβλήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποφυγή περιττών προϊόντων και συσκευασιών, όπως τις πλαστικές συσκευασίες για μπανάνες, και την οικονομική ενθάρρυνση των εταιρειών να χρησιμοποιούν φιλικότερες προς το περιβάλλον συσκευασίες.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης την αύξηση του αριθμού των σταθμών ανακύκλωσης, με στόχο να ανακυκλώνεται το 63% των συνολικών αποβλήτων μέχρι το 2022, από το 36% σήμερα. Τέλος, οι δράσεις περιλαμβάνουν μέτρα για την αποτροπή της εισόδου των πλαστικών στα οργανικά απόβλητα και τις διεθνείς προσπάθειες για τον περιορισμό των πλαστικών αποβλήτων στη θάλασσα.

Το υπουργείο αποκάλεσε επίσης τα πλαστικά μιας χρήσεως, όπως τα μαχαιροπίρουνα και τα καλαμάκια, ως ένα «παγκόσμιο ζήτημα» και δήλωσε ότι θα υποστήριζε μια ευρωπαϊκή απαγόρευση τέτοιων πλαστικών αντικειμένων. Σε διεθνές επίπεδο, το υπουργείο σημείωσε τη συμμετοχή της Γερμανίας με 50 εκατομμύρια ευρώ στην εξαγωγή τεχνολογίας που αφαιρεί τα απορρίμματα της θάλασσας.

Διαφήμιση