Αρχική Επιχειρείν Σ. Φάμελλος: Το 99.4% των νοικοκυριών θα έχουν μειωμένο λογαριασμό ΕΥΑΘ

Σ. Φάμελλος: Το 99.4% των νοικοκυριών θα έχουν μειωμένο λογαριασμό ΕΥΑΘ

0
ΕΥΑΘ
Διαφήμιση

«Τα νέα τιμολόγια της ΕΥΑΘ δημιουργούν άμεση ωφέλεια των νοικοκυριών, σε ποσοστό 99.4%, ως αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να λειτουργεί προς όφελος των πολλών, αλλά και των επιλογών της διοίκησης της ΕΥΑΘ, όπως η μείωση του κόστους, τις οποίες επικροτώ», σημείωσε ο Αν. ΥΠΕΝ μιλώντας νωρίτερα στον ρ/σ Real FM Θεσσαλονίκης.

“Για τους καταναλωτές που καταναλώνουν πάνω από 120 κ.μ. νερό ανά τετράμηνο, δηλαδή πάνω από 120 τόνους νερό, και αντιστοιχούν στο 0.5 % των καταναλωτών, εκεί μόνο θα έχουμε αύξηση τιμολογίου ως αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης και κίνητρο για εξοικονόμηση”, συνέχισε, ενώ ανέφερε ότι και οι επαγγελματίες επωφελούνται από την νέα τιμολογιακή πολιτική, εφόσον το 64% των επαγγελματικών τιμολογίων θα έχει μείωση λογαριασμών και το 83% των βιομηχανικών χρεώσεων θα παραμείνει σταθερό.

Ως προς το ζήτημα των επενδύσεων της ΕΥΑΘ σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική ο Σωκράτης Φάμελλος είπε πως “ακόμα και η αύξηση τιμολογίων, που προβλέπεται για χρηματοδότηση νέων επενδύσεων, μετά το 2020, είναι μικρότερη από τη μείωση που γίνεται τώρα στα τιμολόγια των καταναλωτών. Συνεπώς, δεν τίθεται ζήτημα αύξησης του κόστους του νερού, διότι σε βάθος 5ετίας απορροφάται πλήρως από τις άμεσες μειώσεις για το 2019-2020”.

Ειδικότερα, για τις επενδύσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί η ΕΥΑΘ αναφέρθηκε στο έργο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που αφορά στις εργασίες επισκευής του υδραγωγείου της Αραβησσού  με  παράλληλη χρήση τηλεσκοπικών μεθόδων αναγνώρισης πιθανών διαρροών, και μέσω δορυφορικών δεδομένων, και μάλιστα χωρίς να διακοπεί η παροχή νερού προς τους πολίτες, “γεγονός που αποδεικνύει ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΑΘ όχι απλά δεν αντιστρατεύεται τις επενδύσεις, αλλά μπορεί και να τις υλοποιεί, χωρίς αύξηση κόστους για τον καταναλωτή”, επεσήμανε ο Αν. ΥΠΕΝ.

Ωστόσο, σχολίασε το φαινόμενο η μεν κυβέρνηση να έχει θεσμοθετήσει μέσω του Κλεισθένη τη δυνατότητα των Δήμων της Θεσσαλονίκης είτε να δημιουργήσουν διαδημοτικό σχήμα είτε να συμμετέχουν απευθείας στο υπόλοιπο 24% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ, που μπορεί να διατεθεί εφόσον το 51% παραμένει στο Δημόσιο, οι δε Δήμοι της Θεσσαλονίκης να μην έχουν ακόμα προβεί σε καμία χρήση αυτού του νέου θεσμικού εργαλείου.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συγκρότηση νέου ΔΣ στον Φορέα Θερμαϊκού ανέφερε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί εντός του 2018 σημειώνοντας ότι ο νέος Φορέας που έχει δημιουργηθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, θα καλύψει ένα μεγάλο κενό, δηλαδή τον συντονισμό των αρμοδιοτήτων για τον Θερμαϊκό, σε ένα κοινό τραπέζι, ενώ για τη λειτουργία της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στη Λάρισα, που εγκαινιάζεται σήμερα, είπε πως με βάση τον ενεργειακό σχεδιασμό που ανακοίνωσε ήδη το ΥΠΕΝ “η χώρα μας έως το 2030 θα παράγει πάνω από το 55% της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αυτό είναι μία πολύ μεγάλη, μία συνταρακτική αλλαγή,  το πραγματικό στοίχημα του αύριο”.

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροGreek Exports Awards 2018: Υποβολές Υποψηφιοτήτων για ακόμα 3 ημέρες
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός : Το www.ecozen.gr και το Θέατρο ΔΙΑΝΑ σας κάνουν δώρο δύο τριπλές προσκλήσεις για…μαγικά και γεμάτα Αγάπη Χριστούγεννα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ