Αρχική Ανακύκλωση Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στο υπουργείο Αμυνας

Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στο υπουργείο Αμυνας

0
πρόγραμμα ανακύκλωσης
Ο πρέσβης των ΗΠΑ εγκαινιάζει το πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Διαφήμιση

Συμφωνία για την έναρξη πιλοτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο στρατόπεδο «Παπάγου», όπου πρωτοστατεί η αμερικανική «Envipco», σε συνεργασία με την ελληνικών συμφερόντων «Texan Environmental Management», υπογράφτηκε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, παρουσία του υπουργού Π. Καμμένου, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζ. Πάιατ, και εκπροσώπων των εταιριών και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Οπως είπε ο πρέσβης στον χαιρετισμό του στη σχετική εκδήλωση, η συμφωνία έρχεται σαν αποτέλεσμα των ενεργειών που έγινε στη ΔΕΘ όπου η ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα. Πρόσθεσε, στη λογική του ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα σαν γέφυρα  προς την ενδοχώρα της Βαλκανικής, ότι «η Ελλάδα θα γίνει ένας σημαντικός κόμβος τόσο για την ενθάρρυνση της ανακύκλωσης, όσο και για την εξαγωγή αυτής της τεχνολογίας στην ευρύττερη περιοχή των Βαλκανίων».

Επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, τέτοιες κινήσεις οδηγούν προς την έναρξη του λεγόμενου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας, που όπως προσδιόρισε θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ στις 12 Δεκεμβρίου, υπό τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο. Από ελληνικής πλευράς αναμένεται να παραστεί ο αν. ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγγαλος.

Ευχαρίστηε, δε, θερμά τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένος γιατί εκ μέρους της κυβέρνησης βρήκε το χρόνο να παραστεί στην εκδήλωση, όπως «και για όλα όσα κάνετε προκειμένου να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε και να εμβαθύνουμε τη σημαντική συμμαχία μεταξύ των 2 χωρών μας».

Ο, δε, Π. Καμμένος διαβεβαίωσε από πλευράς κυβέρνησης οτι «διατιθέμεθα αυτό το πιλοτικό σχέδιο να το αναπτύξουμε σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να μπουν στον τομέα της ανακύκλωσης».

Διαφήμιση