Αρχική Ενέργεια Ομάδα παρακολούθησης των ερευνών για υδρογονάνθρακες συστήνει το ΥΠΕΝ

Ομάδα παρακολούθησης των ερευνών για υδρογονάνθρακες συστήνει το ΥΠΕΝ

0
υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Διαφήμιση

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωράει στη σύσταση ομάδας παρακολούθησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, δηλαδή των συναρμόδιων υπουργείων, των εταιρειών που υλοποιούν τα ερευνητικά προγράμματα και των οικολογικών οργανώσεων που αντιτίθεται.

Στόχος είναι η παρουσίαση και άμεση αντιμετώπιση όπου είναι δυνατόν των ζητημάτων που ανακύπτουν σε σχέση με τις έρευνες προκειμένου οι εργασίες να υλοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις αλλά και χωρίς τριβές με την τοπική κοινωνία και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Υπενθυμίζουμε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της διενέργειας ερευνητικών εργασιών στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, πέρα από την εφαρμογή των βέλτιστων διεθνών πρακτικών και την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται η χρήση της τεχνολογίας της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Μιας τεχνολογίας που έχει προκαλέσει ανησυχία διεθνώς για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση