Αρχική Τεχνολογία Ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων δείχνει τη λύση του προσφυγικού;

Ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων δείχνει τη λύση του προσφυγικού;

0
refugees
Διαφήμιση

Είναι άραγε η επικοινωνία ο τρόπος λύσης του καυτού προβλήματος με την προσφυγική κρίση; Σε αυτό προσπαθεί να απαντήσει ο επίκουρος καθηγητής γεωγραφίας στο Κολέγιο Γης και Μεταλλευτικών Επιστημών, Clio Andris.

Ο Andris, αναλύει τα ίχνη που αφήνουν οι τηλεφωνικές κλήσεις, σε διάρκεια ενός έτους για να βρει τις ενδείξεις-λύσεις, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της συριακής προσφυγικής κρίσης στην Τουρκία και όχι μόνο.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εγγραφών δεδομένων ( CDR), που συνέλεξε η Data for Refugees (D4R) Challenge, κατά τη διάρκεια του 2017, μελέτησαν τις κλήσεις μεταξύ των προσφύγων, αλλά και μεταξύ προσφύγων και ντόπιων.

Ο Andris διευκρινίζει πως τα δεδομένα CDR δεν περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τους καλούντες ή το περιεχόμενο των τηλεφωνικών κλήσεων. Η ταυτοποίηση των τηλεφωνικών αριθμών έχει αποκρυπτογραφηθεί, προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή προσωπικών δεδομένων.

“Θα χρησιμοποιήσουμε το ποσοστό των κλήσεων μεταξύ προσφύγων και μη προσφύγων ως μέτρο μεσολάβησης της οικονομικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης”, δήλωσε ο Andris.

“Όσο περισσότερες είναι οι κλήσεις μεταξύ των ομάδων, τόσο πιο ενσωματωμένοι στην κοινότητα είναι οι πρόσφυγες, καθώς είναι μέρος της κοινωνικής ζωής του άλλου”, σημείωσε ο Beichen Tian, πτυχιούχος φοιτητής που βοηθάει στο έργο.

Η ανάλυση αναμένεται να αποκαλύψει πρότυπα ή κανόνες που μπορούν να βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με τις κοινωνικο-περιβαλλοντικές μεταβλητές που συμβάλλουν περισσότερο στην ενσωμάτωση των προσφύγων – τουλάχιστον στην Τουρκία και ενδεχομένως σε άλλες περιοχές

Σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων, οι στόχοι της πρόκλησης D4R είναι:

  • να συμβάλουν στην ευημερία των προσφύγων, να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με βασικά ζητήματα όπως η ασφάλεια, η υγεία, η εκπαίδευση, η ανεργία, η κοινωνική ένταξη και ο διαχωρισμός, η κινητικότητα και η διανομή πόρων και υποδομών,
  • να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να μοντελοποιήσουν τη δυναμική του πληθυσμού των προσφύγων και να ανακαλύψουν τα τρωτά σημεία (κοινωνικοοικονομικά, κενά στην εκπαίδευση και τις υπηρεσίες κ.λπ.) και
  • να δημιουργήσουν νέα έργα, μαζί με τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα νέες εφαρμογές, υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις για τους πρόσφυγες στην Τουρκία και αλλού.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καλτσά

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ σκωληκοειδής απόφυση συνδέεται με τη νόσο Πάρκινσον
Επόμενο άρθροΟι παχύσαρκοι και οι λιποβαρείς ζουν λιγότερα χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ