Αρχική Ενέργεια Κινητή Αυτόνομη Ενεργειακή Μονάδα θα δίνει ρεύμα σε περιοχές που υπάρχει διακοπή

Κινητή Αυτόνομη Ενεργειακή Μονάδα θα δίνει ρεύμα σε περιοχές που υπάρχει διακοπή

0
cable 1868352 960 720 (1)
Διαφήμιση

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανολόγων- Μηχανικών του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος σχεδιάζουν την ανάπτυξη μίας αυτόνομης κινητής ενεργειακής μονάδας, η οποία θα ηλεκτροδοτεί περιοχές που βρίσκονται σε ανάγκη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Νικόλαος Μπαλαμπάνης, το έργο αποτελεί ιδέα του τμήματος Μηχανολόγων- Μηχανικών του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και συνιστά ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί ο ίδιος, με σκοπό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα της περιοχής να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες που θα έδιναν την δυνατότητα να γίνει η αρχή για την ενεργειακή αναβάθμιση.

Σχετικά με την λειτουργία της μονάδας, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε «η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία θα είναι σε μορφή ενός κοντέινερ, θα μπορεί να πάει στη συγκεκριμένη περιοχή που έχει πληγεί και με την αυτονομία που θα έχει σε ηλεκτρικό ρεύμα, θα δώσει μία πρώτη βοήθεια στους κατοίκους».

Μέσω της μονάδας θα μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν υγειονομικές εγκαταστάσεις, καθώς η ίδια η μονάδα θα μεταφέρει την ενέργεια που παράγει. Η κινητή ενεργειακή μονάδα ρεύματος θα είναι προσιτή για πολλαπλές χρήσεις, όπως η ηλεκτροδότηση ενός οδικού κόμβου ή φωτεινών οδικών ενδείξεων, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες ατυχημάτων αλλά και παροχή ρεύματος σε ένα αντλιοστάσιο, που έχει έλλειψη ενεργειακών πηγών.

Για τη χρηματοδότηση του έργου, τόνισε ο κ. Μπαλαμπάνης, θα γίνουν προσπάθειες σε συνεργασία με το τμήμα των Μηχανολόγων- Μηχανικών να οργανωθεί μία ενεργειακή κοινότητα, υπογραμμίζοντας πως η περιφέρεια πραγματοποιεί την πρώτη πιλοτική δράση για ενεργειακές μεταβολές σε ολόκληρη τη χώρα.

 

ΠΗΓΉ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση