Αρχική Ειδήσεις Έρευνα υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει την εγκληματικότητα

Έρευνα υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει την εγκληματικότητα

0
crime
Διαφήμιση

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Boulder υποστηρίζουν ότι οι αυξανόμενες θερμοκρασίες οδηγούν σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα μηνιαία στοιχεία για το έγκλημα από το Πρόγραμμα Έρευνας για το Έγκλημα Πληροφόρησης του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, το οποίο καλύπτει πάνω από 16.000 αμερικανικές πόλεις από το 1979 έως το 2016 και περιλαμβάνει στοιχεία για διάφορα εγκλήματα, όπως δολοφονία, βιασμό, επιθετική επίθεση, – κλοπή οχημάτων.  Αυτή η δυναμική έχει ονομάζεται: Θεωρία Ρουτίνας Δραστηριότητας”.

Μια δεύτερη θεωρία είναι η “Υπόθεση Θερμοκρασίας-Επιθετικότητας”, η οποία υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι ενεργούν πιο επιθετικά σε ακραίες θερμοκρασίες.
Από τις δύο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συσχέτιση που αναφέρεται στη “Θεωρία Ρουτίνας  Δραστηριότητας “, φαίνεται ισχυρότερη, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι πιο ευχάριστες ημέρες κατά τη χειμερινή περίοδο, που αναμένονται με τη συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή, αποτελούν πρόβλημα για την επιβολή του νόμου ταυτόχρονα με όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αποτελούν ήδη το επίκεντρο ανησυχίας για τους ανθρώπους που παρακολουθούν τις αλλαγές στην κλιματική δυναμική του πλανήτη μας.

“Κατά τη διάρκεια των ήπιων χειμώνων, περισσότεροι άνθρωποι είναι έξω, δημιουργώντας το βασικό συστατικό για τα διαπροσωπικά εγκλήματα”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Ryan Harp διδακτορικός στο Τμήμα Ατμοσφαιρικών και Ωκεανικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου του Κολοράντο-Boulder.

Ο Harp δεν ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για έναν σύνδεσμο που δεν έχει εξεταστεί πριν. “Δεν είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι που θα προχωρήσουν και θα εξετάσουν αυτή τη σχέση”, δήλωσε ο Harp. “Αλλά αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι αυτή η σχέση μεταξύ θερμοκρασίας και βίαιου εγκλήματος είναι πολύ πιο έντονη τον χειμώνα από ό, τι το καλοκαίρι, γενικά”.

Χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων, ο Harp και ο συν-συγγραφέας Kristopher Karnauskas βρήκαν υψηλότερα ποσοστά βίαιων και εγκλημάτων ιδιοκτησίας σε περιόδους υψηλότερων χειμερινών θερμοκρασιών.

Οι ετήσιες κλιματικές διακυμάνσεις για κάθε πόλη υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση.

Προς έκπληξή τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μέσες θερμοκρασίες είχαν ισχυρό αντίκτυπο στα ποσοστά εγκληματικότητας – αλλά μόνο στους παραδοσιακά πιο κρύους μήνες. Συγκεκριμένα, τόσο για τα εγκλήματα βίας όσο και για τα εγκλήματα περιουσίας, “οι σχέσεις δύναμης σχέσης κορυφώνουν με στατιστικά σημαντικές σχέσεις τους χειμερινούς μήνες”, γράφουν οι ερευνητές στο περιοδικό GeoHealth “αλλά μειώνεται και χάνεται η στατιστική σημασία τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου”.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, αυτά τα αποτελέσματα αυξάνουν τη θεωρία ότι το έγκλημα έχει ανοδική πορεία σε περιόδους έντονης θερμότητας. Παράλληλα σημειώνουν ότι ο καιρός επηρεάζει το έγκλημα στο βαθμό που επηρεάζει τα πρότυπα συμπεριφοράς.

Οι επιστήμονες προγραμματίζουν περισσότερη έρευνα στον τομέα αυτό και για τώρα ο Harp διστάζει να προβάλει τις μελλοντικές τάσεις, εν μέρει, επειδή “είναι δύσκολο να προβλέψουμε την κοινωνική σύνδεση μεταξύ κλιματικής αλλαγής και εγκληματικότητας και είναι επίσης ανέφικτο να γνωρίζουμε με ποιο ρυθμό-τρόπο οι άνθρωποι θα προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕυρωκοινοβούλιο: Μείωση του κόστους τηλεφωνικών κλήσεων, δίκτυα 5G και νέο σύστημα προειδοποίησης
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ στη Ζάκυνθο – Νέα δόνηση 4,9 βαθμών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ