Αρχική Πολιτισμός «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;»: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;»: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

0
pame cinema
Διαφήμιση

Το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;» σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση μας καλωσορίζει στην 12η διοργάνωσή του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το πρόγραμμα «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;» και να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: www.pamecinema.net

Το «Πάμε Σινεμά;» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Ο Υπεύθυνος Συντονισμού Σχολικών Μονάδων του προγράμματος Νίκος Γιαννόπουλος δήλωσε στο ecozen.gr : «το «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;» αποτελεί έναν από τους παλαιότερους θεσμούς που διοργανώνεται με την συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν τα πάντα για την παραγωγή και την εκτέλεση κινηματογραφικών ταινιών ενώ στο τέλος της χρονιάς θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ που διοργανώνεται για τις ταινίες των μαθητών».

Μέχρι σήμερα παρακολούθησαν το πρόγραμμα πάνω από 4 000 σχολεία από όλη την Ελλάδα και γυρίστηκαν περισσότερες από 600 ταινίες.

 

INFO:

www.pamecinema.net

www.facebook.com/PAMECINEMA2012

 

Διαφήμιση