Αρχική Ανακύκλωση ΕΕΑΑ: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανακύκλωση στα σχολεία

ΕΕΑΑ: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανακύκλωση στα σχολεία

0
Ανακύκλωση
Διαφήμιση

Μέσω του προγράμματος «Ανακύκλωση στα Σχολεία- Αλλάζοντας συμπεριφορές» τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση και την αξιοποίηση των υλικών. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση για την παρουσίαση της ανακύκλωσης σε παιδιά  με βιωματικό τρόπο, με χρήση εκπαιδευτικών τεχνικών όπως παιχνίδια, ασκήσεις, δημιουργική απασχόληση και παιχνίδια ρόλων.

Το ενημερωτικό υλικό του προγράμματος αποτελείται από ειδικό πακέτο που περιλαμβάνει ό,τι χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για την άρτια εφαρμογή του προγράμματος, όπως χρονοδιάγραμμα και πλάνο μαθημάτων ανακύκλωσης συσκευασιών, αναλυτικό οδηγό μαθημάτων με βοηθήματα, ενημερωτικό έντυπο για την ανακύκλωση συσκευασιών, αφίσα και εκπαιδευτικό βίντεο.

Ακολουθώντας νέες τεχνολογίες που δρουν επικουρικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διαμόρφωσε ένα ειδικά σχεδιασμένο ιστοχώρο (www.mplekas.com). Από εκεί ο εκπαιδευτικός μπορεί να αντλήσει υλικό και επιπρόσθετες πληροφορίες, αλλά και να παραπέμψει τους μαθητές που επιθυμούν να κατεβάσουν κάποιο από τα ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια για περαιτέρω ενασχόληση στο σπίτι τους, προκειμένου να προσεγγίσουν με πιο δημιουργικό τρόπο τη διαδικασία αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών

Το πρόγραμμα της ΕΕΑΑ έχει ως βασικό στόχο την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών μέσω της αλληλεπίδρασής τους με τον εκπαιδευτικό, με σκοπό την ενημέρωση για την ανακύκλωση και τα οφέλη της, την ανάδειξή της ως την πιο αποτελεσματική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων συσκευασίας, καθώς και την επισήμανση ορθών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Το πρόγραμμα εκπονείται υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τη συνεργασία των αντίστοιχων Δ/νσων  Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Διαφήμιση