Αρχική Επιχειρείν Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος: 4η στον κόσμο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής η ομάδα του...

Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος: 4η στον κόσμο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής η ομάδα του Pierce!

0
Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος:

Tην 4η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κατέκτησαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, μέλη του Ομίλου Ρομποτικής του Pierce, Μιχαήλ – Άγγελος Γκουβέλης, Γεώργιος Σαζακλής και Κυριάκος Στρατάκος που εκπροσώπησαν τη χώρα μας και το Pierce – Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος στην Ταϊλάνδη.

Η World Robot Olympiad WRO™ 2018 διεξήχθη από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018, στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης και αποτελεί μείζον παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την εκπαίδευση.

Παιδιά και νέοι από 60 χώρες του κόσμου έδωσαν ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση.

Η κατηγορία Open, στην οποία και διακρίθηκε η ομάδα του σχολείου, έχει εκθεσιακό χαρακτήρα ζητώντας από τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους έξυπνη ρομποτική λύση. Η χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια που συμμετέχει στη World Robot Olympiad WRO™, έχει κατακτήσει 2 ολυμπιακά μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές έχουν ήδη κατακτήσει την 1η θέση στον τελικό του Ελληνικού Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018.

Ο πρόεδρος του WRO Hellas, κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, συνεχάρη τα μέλη της ομάδας του Pierce και τον υπεύθυνο Καθηγητή Πληροφορικής κ. Φώτιο Κατσοχρήστο, τονίζοντας ότι «και οι 4 ομάδες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα εκπόνησαν υλοποιήσιμα projects, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στην πραγματική οικονομία, αλλάζοντας τα δεδομένα στη χώρα μας».

Η ομάδα του σχολείου, Rest in PC’s, κέρδισε τη διάκριση παρουσιάζοντας μία καινοτόμα μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας, ακολουθώντας τις ανάγκες τις εποχής για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και τη ανακάλυψη έξυπνων μεθόδων καλλιέργειας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here