Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Πέντε τρόποι να φέρεις το φθινόπωρο στο σπίτι σου

Πέντε τρόποι να φέρεις το φθινόπωρο στο σπίτι σου

0
a
Διαφήμιση

Η εποχή του φθινοπώρου έχει τη δική της γοητεία, την οποία μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου.

Άλλωστε, μην ξεχνάς πως το φθινόπωρο, “αποτελείται” από  γήινα χρώματα, στοιχεία της φύσης και ρομαντική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά μπορείς πολύ εύκολα να τα φέρεις στο χώρο σου, εύκολα και οικονομικά με τα δικά σου διακοσμητικά αντικείμενα.

1. Χρωματιστά Κουκουνάρια

1

Πιάστε μερικά ακρυλικά χρώματα σε τρεις ή τέσσερις αποχρώσεις των ίδιων χρωμάτων και ζωγραφίστε προσεκτικά τις άκρες κάθε κωνοφόρου από το φως στο σκοτάδι.

2. Γυαλιστερά φύλλα

2

Μαζέψτε μερικά φύλλα, απλώστε λίγη κόλλα με πινέλο και έπειτα ρίξτε μπόλικη χρυσοσκόνη. Περάστε κορδελάκια και διακοσμήστε τους τοίχους ή κρεμάστε κάτω από τα φωτιστικά!

3. Φθινοπωρινό Δέντρο

3

Ζωγραφίστε τα φύλλα με τα αγαπημένα σας χρώματα και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Σ ένα άδειο βάζο βάλτε λίγα βότσαλα και κλαδιά. Κρεμάστε τα φύλλα που βάψατε και στολίστε το φθινοπωρινό δεντράκι του σπιτιού σας.

4. Διακοσμητικό βάζο με κλαράκια

4

Μερικά λεπτά κλαράκια από δέντρο θα σας βοηθήσουν γι’ αυτή την κατασκευή. Πάρτε ένα παλιότερο βαζάκι για ρεσώ που έχετε κουραστεί να το χρησιμοποιείτε και κολλήστε (με κόλλα κατασκευών που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι) επάνω σε αυτό τα κλαράκια. Κόψτε τα κλαράκια σε ανόμοιο μεταξύ τους μέγεθος σύμφωνα όμως πάντα με τις αναλογίες του βάζου.

5. Αρωματικό χώρου 

5

Θα χρειαστείς φλούδες πορτοκαλιού, σκόνη κανέλας, ξύλα κανέλας και φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού. Επίσης, θα χρειαστείς το δοχείο της επιλογής σου, στο οποίο θα τοποθετήσεις το φυσικό αρωματικό χώρου σου.

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίξε μερικές φλούδες πορτοκαλιού, ή αιθέριο έλαιο από πορτοκάλι και ένα κοφτό κουταλάκι κανέλα σε σκόνη. Ανακάτεψε καλά, έτσι ώστε το μείγμα σου να αποκτήσει ένα πανέμορφο άρωμα.

Στη συνέχεια, άδειασε το μείγμα στο δοχείο της επιλογής σου, στην είσοδο του σπιτιού. Πρόσθεσε ξύλα κανέλας και αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού για να κάνουν πιο ισχυρό το άρωμα και να διακοσμήσουν το δοχείο.

Διαφήμιση