Αρχική Περιβάλλον Ενεργοποίηση Μνημονίου Συνεργασίας της ΓΓΠΠ με το ΙΓΜΕ στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Ενεργοποίηση Μνημονίου Συνεργασίας της ΓΓΠΠ με το ΙΓΜΕ στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

0
Ιστιαίας-Αιδηψού

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Ταφύλλης, ζήτησε με κατεπείγον έγγραφο προς το ΙΓΜΕ την πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης από την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ, σε περιοχή του οικισμού Αγ. Νικολάου της Τ.Κ. Ελληνικών και στην περιοχή «Νησσιώτισα» της Τ.Κ. Νέου Πύργου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Σκοπός της τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης είναι η εξέταση κατολισθητικών φαινομένων και των επιπτώσεων τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές (οδικό δίκτυο και συνωδά έργα).

Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού δύναται να λάβει εντός 24 έως 36 ωρών εισήγηση από το ΙΓΜΕ σχετικά με την επικινδυνότητα του φαινομένου και την ασφάλεια των επηρεαζόμενων κατασκευών των περιοχών, συνοδευόμενη από πρόταση μέτρων, με στόχο τον άμεσο περιορισμό των επιπτώσεων.

photo 2 600x515

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here