Αρχική Υγεία - Διατροφή Ένα νέο σύνολο νευρώνων που βρέθηκε στα ζώα μπορεί να βοηθήσει στη...

Ένα νέο σύνολο νευρώνων που βρέθηκε στα ζώα μπορεί να βοηθήσει στη νόσο του Αλτσχάιμερ

0
pet therapy
Διαφήμιση

Μια νέα μελέτη από το Northwestern University βρήκε αποδεικτικά στοιχεία ότι τα ζώα μπορούν να αντιληφθούν το χρόνο. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στην νόσο του Αλτσχάιμερ.

Με την εξέταση του μέσου ενδοθωρακικού φλοιού του εγκεφάλου, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα προηγουμένως άγνωστο σύνολο νευρώνων που ενεργοποιούνται σαν ένα ρολόι όταν ένα ζώο περιμένει.

“Το σκυλί σας ξέρει ότι σας πήρε δύο φορές περισσότερο από χτες για να του δώσετε το φαγητό του, όπως την προηγούμενη μέρα”, δήλωσε ο Daniel Dombeck, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης. “Αυτό είναι ένα από τα πιο πειστικά πειράματα που δείχνουν ότι τα ζώα έχουν πραγματικά μια αναπαράσταση του χρόνου στο μυαλό τους “.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε online αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Nature Neuroscience. Ο Dombeck είναι αναπληρωτής καθηγητής νευροβιολογίας στο Κολέγιο Τεχνών και Επιστημών του Weinberg στο Northwestern.

Κατά τον σχεδιασμό της μελέτης, η ομάδα του Dombeck επικεντρώθηκε στο μεσοθωρακικό φλοιό, μια περιοχή που βρίσκεται στον κροταφικό λοβό του εγκεφάλου και σχετίζεται με τη μνήμη και την πλοήγηση. Επειδή αυτό το τμήμα του εγκεφάλου κωδικοποιεί χωρικές πληροφορίες σε επεισοδιακές μνήμες, ο Dombeck υποθέτει ότι η περιοχή θα μπορούσε επίσης να είναι υπεύθυνη για τον χρόνο κωδικοποίησης.

“Κάθε μνήμη είναι λίγο διαφορετική”, δήλωσε ο James Heys, μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο εργαστήριο του Dombeck.

Αυτή η έρευνα επεκτείνεται πολύ πέρα ​​από το ανυπόμονο σκυλάκι σας. Τώρα που οι ερευνητές βρήκαν αυτούς τους νέους νευρώνες που κωδικοποιούν το χρόνο, μπορούν να μελετήσουν πώς οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες μπορεί να επηρεάσουν αυτό το σύνολο κυττάρων.

Ο Heys σημειώνει πως οι ασθενείς με τη νόσο του Αλτσχάιμερ ξεχνούν, ιδιαίτερα όλα εκείνα που συνέβησαν σε πρόσφατο χρόνο. “Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χάνουν μερικές από τις βασικές λειτουργίες του ενδοθωρακικού φλοιού, που είναι μία από τις πρώτες περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται από την ασθένεια”.

Έτσι αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να “οδηγήσει σε νέες δοκιμασίες έγκαιρης ανίχνευσης για το Αλτσχάιμερ”, πρόσθεσε ο Dombeck.

Διαφήμιση