Αρχική Ειδήσεις Έλληνες στην Αποστολή Επιστημονικής, Τεχνικής και Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ινδονησία

Έλληνες στην Αποστολή Επιστημονικής, Τεχνικής και Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ινδονησία

0
Ινδονησία
Διαφήμιση

Στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού της Ε.Ε. στην πληγείσα από το σεισμό στην Ινδονησία συμμετέχουν ο Καθηγητής Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας (ΕΚΠΑ), ο Ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών Παναγιώτης Καρύδης (ΕΜΠ) και ο ερευνητής Σπυρίδων Μαυρούλης (ΕΚΠΑ), προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια των μεγάλων καταστροφών που είχαν ως συνέπεια τα χιλιάδες θύματα στη νήσο Sulawesi.

Το σεισμικό γεγονός των 7,5 R, η αινιγματική εκδήλωση του τσουνάμι, οι μεγάλες καταστροφές στο δομημένο ιστό και στις υποδομές, οι εκρήξεις σε παρακείμενο ηφαίστειο, οι εκτεταμένες κατολισθήσεις, η απόκριση των αρχών και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη  αποτελούν τους κύριους στόχους της διεθνούς αποστολής.

Στην πληγείσα περιοχή επικρατεί χάος, καθώς χιλιάδες επιζώντες αναζητούν τα απαραίτητα προς διαβίωση ή τρόπους να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ οι αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση, κάτω από συνθήκες διαρκούς και έντονης σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Διαφήμιση