Αρχική Ειδήσεις Έλληνες στην Αποστολή Επιστημονικής, Τεχνικής και Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ινδονησία

Έλληνες στην Αποστολή Επιστημονικής, Τεχνικής και Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ινδονησία

0
Ινδονησία

Στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού της Ε.Ε. στην πληγείσα από το σεισμό στην Ινδονησία συμμετέχουν ο Καθηγητής Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας (ΕΚΠΑ), ο Ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών Παναγιώτης Καρύδης (ΕΜΠ) και ο ερευνητής Σπυρίδων Μαυρούλης (ΕΚΠΑ), προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια των μεγάλων καταστροφών που είχαν ως συνέπεια τα χιλιάδες θύματα στη νήσο Sulawesi.

Το σεισμικό γεγονός των 7,5 R, η αινιγματική εκδήλωση του τσουνάμι, οι μεγάλες καταστροφές στο δομημένο ιστό και στις υποδομές, οι εκρήξεις σε παρακείμενο ηφαίστειο, οι εκτεταμένες κατολισθήσεις, η απόκριση των αρχών και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη  αποτελούν τους κύριους στόχους της διεθνούς αποστολής.

Στην πληγείσα περιοχή επικρατεί χάος, καθώς χιλιάδες επιζώντες αναζητούν τα απαραίτητα προς διαβίωση ή τρόπους να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ οι αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση, κάτω από συνθήκες διαρκούς και έντονης σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here