Αρχική Περιβάλλον Aντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα Αχαρνών, Αγίου Γεωργίου και Μαλέξη στην Αττική

Aντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα Αχαρνών, Αγίου Γεωργίου και Μαλέξη στην Αττική

0
Aντιπλημμυρικά έργα
Διαφήμιση

Υλοποιήθηκαν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να προχωρήσουν δημοπρατήσεις κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ειδικότερα:

-Προχώρησε η δέσμευση ποσού ύψους 2.059.100 ευρώ για την αποζημίωση των απαλλοτριώσεων του έργου, «Διευθέτηση ρέματος Αχαρνών (Καναπίτσα) Ν. Αττικής από χ.θ.0+000 (εκβολή στον. Ποταμό Κηφισό), έως χ.θ. 12+000».

Κατά συνέπεια, ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου, το οποίο θα δημιουργήσει συνθήκες αντιπλημμυρικής προστασίας στις αστικοποιημένες περιοχές του δήμου Αχαρνών.

-Προς δημοπράτηση οδεύουν και τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ανατολική Αττική, που αφορούν στις διευθετήσεις των ρεμάτων Αγίου Γεωργίου και Μαλέξη.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών εγκρίθηκε η επικύρωση καθορισμού των οριογραμμών ρέματος Αγ. Γεωργίου Μεσογαίας Αττικής, όπως επίσης και του ρέματος Μαλέξη Μεσογαίας Αττικής, που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Η περιοχή κατασκευής των δύο έργων, βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής και εκτείνεται στην κοιλάδα που βρίσκεται μεταξύ της πόλεως Μαρκόπουλου και του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου.

Τέλος, με άλλη απόφαση του Υπουργού, δίνεται το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του αντιπλημμυρικού έργου που αφορά τη διευθέτηση του ρέματος Αγ. Γεωργίου (Γιαννούλας) στο Θριάσιο Πεδίο στη Δυτική Αττική, καθώς εγκρίνεται η επικύρωση καθορισμού των οριογραμμών του ρέματος Γιαννούλας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θωρακίζονται αντιπλημμυρικά οι πολίτες στις περιοχές των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Φυλής.

Διαφήμιση