Αρχική Θεραπείες Η αύξηση του οιστρογόνου προκαλεί την κοινή κήλη των ανδρών

Η αύξηση του οιστρογόνου προκαλεί την κοινή κήλη των ανδρών

0
estrogen
Διαφήμιση

Μια αύξηση που σχετίζεται με την ηλικία των οιστρογόνων μπορεί να είναι ο ένοχος πίσω από τις κολπικές κήλες, μια κατάσταση κοινή στους ηλικιωμένους άνδρες που συχνά απαιτεί διορθωτική χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με μελέτη της Βορειοδυτικής Ιατρικής, που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences.
Η μελέτη, με επικεφαλής τον Dr. Serdar Bulun και τον John J. Sciarra καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Northwestern University Feinberg School of Medicine, διαπίστωσε ότι οι κάτω κοιλιακοί μύες των μοντέλων ποντικών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα οιστρογόνα, αναπτύσσοντας ιστό ουλής σε απόκριση της αύξησης των επιπέδων των οιστρογόνων που αποδυναμώνει το κοιλιακό τοίχωμα και τελικά προκαλεί κήλη.
Όταν οι ερευνητές μείωσαν το οιστρογόνο με μια φαρμακευτική ένωση, εμπόδισαν τις κήλες, υποδηλώνοντας μια θεραπεία με προληπτικό δυναμικό στους ανθρώπους.
Oι πιθανότητες μιας βουβωνικής κήλης αυξάνονται καθώς οι άντρες γερνούν, με την αιτία να παραμένει άγνωστη. Μια άλλη συνέπεια της γήρανσης στους άνδρες είναι ότι ένα μεγαλύτερο μερίδιο της τεστοστερόνης μετατρέπεται σε οιστρογόνο από μια ορμόνη που ονομάζεται αρωματάση.
Όταν οι ερευνητές έδωσαν στα ποντίκια ένα φάρμακο που εμποδίζει την αρωματάση και συνεπώς τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστρογόνο, οι κήλες σταμάτησαν, δείχνοντας το οιστρογόνο ως αιτία και υποδεικνύοντας δυνατότητες θεραπείας με αναστολέα αρωματάσης που μπορεί να αποτρέψει τη χειρουργική επέμβαση.
Ο Bulun εργάζεται επί του παρόντος με τον Δρ. Jonah Stulberg, επίκουρο καθηγητή χειρουργικής στο Feinberg και συν-συγγραφέας της παρούσας μελέτης, για τον σχεδιασμό κλινικών δοκιμών που θα δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα του αναστολέα της αρωματάσης σε ανθρώπους και άρα θα μπορέσουν να θεραπεύσουν ή ακόμα και να καθυστερήσουν τις κήλες.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here