Αρχική Επιχειρείν Βραβείο καινοτομίας απονεμήθηκε το νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Βραβείο καινοτομίας απονεμήθηκε το νοσοκομείο «Παπανικολάου»

0
νοσοκομείο «Παπανικολάου»xl

Για μια ακόμα καινοτομία βραβεύτηκε το νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, καθώς καθίσταται το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο που εισάγει υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας απομακρυσμένης διασύνδεσης (μέσω web πλατφόρμας) ασθενών που πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο όλων των σταδίων με την κλινική.

Πρόκειται για το βραβείο Healthcare Business Awards 2018, στην κατηγορία «Καινοτόμος εξοπλισμός ή ιατρική υπηρεσία», που απονεμήθηκε στο Νεφρολογικό Τμήμα – Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» για το πρόγραμμα ηλεκτρονικής υγείας «Ηλεκτρονικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Νεφρολογικής Φροντίδας» σε ειδική εκδήλωση, στην Αθήνα.

Το Σύστημα αποτελείται από “Ψηφιακή Νεφρολογική Κλινική” όπου λειτουργούν αυτοματοποιημένα οι διαδικασίες αξιολόγησης – εξέτασης – διάγνωσης – παρακολούθησης νεφρολογικών ασθενών.

Ως τμήμα του συστήματος θα αναπτυχθεί επιπλέον ως έξυπνο εργαλείο διασύνδεσης με τους ασθενείς το “Θεραπευτικό και Διατροφικό Πλάνο” το οποίο θα περιλαμβάνει αυτοματοποιημένες διατροφικές οδηγίες, θα βασίζεται σε προσωποποιημένη διατροφική αξιολόγηση και μενού και θα διασυνδέει εξ αποστάσεως το ιατρικό προσωπικό της Νεφρολογικής κλινικής με το αντίστοιχο Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφής.

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του προγράμματος, η εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων στην υγεία και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της χρόνιας νεφρικής νόσου συμβάλλει στην πρόληψη με δυνατότητα επιβράδυνσης, καλύτερη ποιότητα ζωής λόγω καλύτερης διαχείρισης της νόσου, αποφυγή μη αναγκαίων επισκέψεων στο νοσοκομείο καθώς και περιορισμό των εισαγωγών και με απώτερο αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης της χρόνιας νεφρικής νόσου.

Σημειώνεται ότι Χρόνια Νεφρική Νόσος θεωρείται σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, για το οποίο απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση. Δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη της νόσου.

Στην Ελλάδα (στοιχεία 2.7.2018) 11.035 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία με αιμοκάθαρση, 722 σε περιτοναϊκή κάθαρση και οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς είναι 2.630. Ένας στους 10 ενήλικες πάσχει από κάποιου βαθμού χρόνια νεφρική βλάβη και πιθανόν δεν το γνωρίζει.

αρχείο λήψης

Πολυβραβευμένο νοσοκομείο 

Συνολικά επτά βραβεία, τρία χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο , απέσπασε το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” στη διοργάνωση “Healthcare Business Awards 2018”, κατακτώντας τις περισσότερες διακρίσεις μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων, στις κατηγορίες της καινοτομίας, της ανάπτυξης, της κοινωνικής ευαισθησίας, της αποτελεσματικής διοίκησης κλινικής δημοσίου νοσοκομείου και της ποιότητας υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν στο Νοσοκομείο βραβεία στις  υποψηφιότητες:

1. Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εξειδίκευση νοσηλευτών (χρυσό βραβείο)

2. Απόδοση χειρουργικών αιθουσών (χρυσό βραβείο)

3. Δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας: Μια μεγάλη «αγκαλιά» για όσους έχουν ανάγκη (χρυσό βραβείο)

4. Αντιμετώπιση της απλασίας του κόλπου νεαρών ασθενών με τη Χειρουργική Κολπική/ Λαπαροσκοπική Δημιουργία Νεοκόλπου με τη Χρήση Περιτοναίου (Τεχνική Davydov) (αργυρό βραβείο)

5. Πρωτοπορία στην εκπαίδευση, τη διαρκή κατάρτιση και τη συνεχή επιμόρφωση (αργυρό βραβείο)

6. Σύστημα Διαλογής (Triage), Διαχείρισης και Δεικτών Αξιολόγησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Εφαρμογή του στην Ανάπτυξη και Σχεδιασμό του Emergency Department Information System του Γ.Ν. Παπαγεωργίου (αργυρό βραβείο)

7. Παρανεφρικό Ανεύρυσμα Αορτής: Ενδοαγγειακή Αντιμετώπιση με Fenestrated Anaconda custom stent-graft system (χάλκινο βραβείο)

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here