Αρχική Ανακύκλωση Μωσαϊκό 350 τμ από ανακυκλώσιμα υλικά θα επιδιώξουν να φτιάξουν Αθηναίοι

Μωσαϊκό 350 τμ από ανακυκλώσιμα υλικά θα επιδιώξουν να φτιάξουν Αθηναίοι

0
ανακυκλώσιμα
Διαφήμιση

Το μεγαλύτερο μωσαϊκό από ανακυκλώσιμα υλικά έκτασης 350 τμ θα προσπαθήσουν να φτιάξουν οι Αθηναίοι το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου.

Όπως δηλώνει η  η Αθηνά Πηλιτζίδου υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Νέων Connect Athens, που διοργανώνει τη δράση «η Αθήνα αντιστέκεται και στέλνει μήνυμα για την κλιματική αλλαγή. Παρατηρούσαμε ότι η ανακύκλωση δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση σε σχέση με άλλες πόλεις του εξωτερικού, οπότε μπήκαμε σε μια διαδικασία να σκεφτούμε στο πλαίσιο άλλων περιβαλλοντικών δράσεων που πραγματοποιούμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να κάνουμε κάτι όσο πιο μαζικό γίνεται χωρίς να είναι… βαρετό».

«Έτσι σκεφτήκαμε ότι η προσπάθεια για την κατάκτηση ενός ρεκόρ Γκίνες θα ήταν μια καλή ιδέα ως δράση για να φανεί περισσότερο σαν γιορτή κι όχι ως υποχρέωση. Γι αυτό και καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να φέρουν εκείνη την ημέρα μαζί τους ένα ανακυκλώσιμο υλικό από αλουμίνιο, γυαλί, χαρτόνι λευκού ή μαύρου χρώματος» συμπληρώνει η κ. Πηλιτζίδου.

Η ομάδα του Connect Athens, όπως υπογραμμίζει, ήδη προετοιμάζεται για την εκδήλωση συγκεντρώνοντας το πρώτο υλικό και συντονίζοντας τους εθελοντές. «Έχουμε ήδη λάβει πολλά θετικά σχόλια, κι έχουμε την υποστήριξη από ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν και θέλουν να είναι εθελοντές. Η δράση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έχουμε οργανώσει παράλληλες δράσεις, όπως εργαστήρια, όπου ο κόσμος θα φτιάχνει αντικείμενα από τα ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγραφική προσώπου, ενώ χορός και μουσική θα συνοδεύουν τη μεγάλη αυτή γιορτή».

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Νέων Connect Athens αποτελεί μέρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΙΑΣΙΣ. Βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών. Πέρα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο φορέας δίνει μεγάλη έμφαση στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα μέσα από δράσεις ενημέρωσης καθώς και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση