Αρχική Επιχειρείν H CCC αναδεικνύεται Νο 1 διεθνής κατασκευαστική εταιρεία στη Μέση Ανατολή για...

H CCC αναδεικνύεται Νο 1 διεθνής κατασκευαστική εταιρεία στη Μέση Ανατολή για 4 συνεχή χρόνια

0
CCC
Διαφήμιση

Η Consolidated Contractors Company (CCC) αναδείχθηκε ως η νούμερο ένα διεθνής κατασκευαστική εταιρεία στη Μέση Ανατολή για το 2018 –για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την έκθεση του Engineering News-Record (ENR) με τους 250 κορυφαίους διεθνείς εργολήπτες του 2018, ενώ συνεχίζει να παραμένει εταιρεία αναφοράς στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η λίστα των 250 κορυφαίων διεθνών εργοληπτών κατατάσσει τις εταιρείες με βάση τα έσοδα τους, τα οποία προκύπτουν από συμβάσεις έργων εκτός της χώρας προέλευσής τους, μετρώντας την δραστηριότητά τους στις διεθνείς αγορές.

Η λίστα κατατάσσει επίσης τις κατασκευαστικές εταιρείες με βάση τα συνολικά έσοδα από συμβάσεις έργων παγκοσμίως, ανεξαρτήτως των τοποθεσιών των έργων. Η κατάταξη της CCC στην 18η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, των κορυφαίων διεθνών κατασκευαστικών οίκων, συνοδεύεται από έσοδα άνω των 6 δισ. δολαρίων για την εταιρεία, με περισσότερα από 2,7 δισ. δολάρια να προέρχονται από νέες συμβάσεις του 2017.

ENR TOP 250 CCC

Ο κ. Samer Khoury, Πρόεδρος Engineering & Construction της CCC, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι υπερήφανη για την κατάταξή της – κατέχοντας μια ισχυρή, ηγετική θέση στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στην αγορά των διεθνών κατασκευαστικών συμβολαίων. Παρατηρούμε μια ανάκαμψη παγκοσμίως και είμαστε υπερήφανοι να κατέχουμε ηγετική θέση σε αυτή τη σημαντική, ζωτικής σημασίας βιομηχανία.

Βλέπουμε νέα, μεγαλύτερα συμβόλαια να αναδύονται σε παγκόσμια κλίμακα, γεγονός το οποίο είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο, ειδικά στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Παράλληλα, είμαστε υπερήφανοι για τις προσπάθειες και τις επενδύσεις της εταιρείας μας σε πληθώρα διεθνών έργων, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής παρουσίας μας στη Μέση Ανατολή».

«Οι δραστηριότητες μας εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της ΚΑΚ, της Αφρικής, της Αυστραλασίας, του ΣΣΚ (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) καθώς και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής.

Οι κύριοι πελάτες της CCC είναι εθνικές και διεθνείς εταιρείες πετρελαίου, όπως η ExxonMobil, η BP, η TOTAL, η ARAMCO, η ADNOC και η QP, ενώ στους συνεργάτες της CCC συγκαταλέγονται μερικές από τις πιο αξιόλογες εταιρείες στον κόσμο, όπως οι Bechtel, Fluor, KBR, ABB, Chiyoda, JGC, Linde, Krupp Uhde, Hochtief, Technip, Saipem και Bonnati.

Η έκθεση με τους 250 κορυφαίους διεθνείς εργολήπτες καταγράφει συνολικά έσοδα συμβάσεων ύψους 482,4 δισεκατομμύριων δολαρίων για το 2017, που προέρχονται από έργα εκτός των χωρών προέλευσης, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,1% σε σχέση με τα 468,12 δισεκατομμύρια δολάρια του 2016. Η αύξηση αυτή έρχεται μετά από τρία συνεχόμενα έτη πτώσεως των εσόδων των 250 κορυφαίων εργοληπτών.

Ο κ. Khoury ακόμη ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό να βλέπουμε ότι οι διεθνείς κατασκευαστικές εταιρείες σημειώνουν μεγάλη πρόοδο στον κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους ρόλο, παράλληλα με τον οικονομικό. Στη CCC έχουμε επικεντρωθεί στο να είμαστε πρότυπο κοινωνικής ευθύνης, καθώς η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα και η διαφάνεια αποτελούν μέρος των βασικών αξιών της εταιρείας.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη σταθερή επιχειρηματική ηθική που έχουμε και εφαρμόζουμε στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στις πολιτικές κατά της δωροδοκίας και στη βιώσιμη ανάπτυξη σε μια σειρά κοινωνικών θεμάτων, όχι μόνο μέσα στην εταιρεία μας, αλλά και στον κλάδο ως σύνολο. Επενδύουμε διαρκώς σε προγράμματα εσωτερικής κατάρτισης και εξωτερικά προγράμματα για να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο να έχουν θετική κοινωνική επιρροή.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνουμε ανάκαμψη όχι μόνο στις επενδύσεις και στο εμπόριο, αλλά και και στις συνεργασίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αβεβαιότητας. Όλοι διαδραματίζουμε ένα ρόλο σε αυτό το ζήτημα και στη CCC είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε πολιτικές αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις μορφές των δραστηριοτήτων μας».

Διαφήμιση