Αρχική Καταστροφές Φιλιππίνες: 65 οι νεκροί από τον τυφώνας Μανγκούτ – Σαρώνει τώρα την...

Φιλιππίνες: 65 οι νεκροί από τον τυφώνας Μανγκούτ – Σαρώνει τώρα την Κίνα

0
τυφώνας Μανγκούτ
Διαφήμιση

Ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που πλήττουν εδώ και δεκαετίες την περιοχή της Ασίας, ο τυφώνας Μανγκούτ, άφησε στο πέρασμά του στις Φιλιππίνες δεκάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές και τώρα σαρώνει τη νότια Κίνα.

Οι τοπικές Αρχές προετοιμάζονται για τα χειρότερα καθώς ο Μανκούτ κινείται δυτικά μέσω της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ αναγκάζοντας πάνω από 2.4 εκατομμύρια κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και απειλώντας με παράλυση τις δημόσιες συγκοινωνίες.

super typhoo thumb large

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, αναμένεται να πέσουν έως και 15 εκ. βροχής στην πολυπληθέστερη κινεζική επαρχία. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει ως τώρα τις ζωές τους, ανέφεραν οι Αρχές.

Νωρίτερα ο Μανγκούτ συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 160 χλμ./ώρα σάρωσε το Χονγκ Κονγκ κάνοντας τους ουρανοξύστες του να ταλαντεύονται και να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι. Οι Αρχές κάνουν λόγο για «σοβαρές και εκτεταμένες» καταστροφές και πάνω από 300 τραυματίες.

5b9e22b0a81bb79f4c8b4567

Στο μεταξύ, οι ελπίδες εξανεμίζονται την ίδια ώρα για δεκάδες εγκλωβισμένους μετά από μεγάλη κατολίσθηση που προκάλεσε ο τυφώνας στις Φιλιππίνες.

Τουλάχιστον 40 άτομα, ως επί το πλείστον εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο, αγνοούνται μετά την κατάρρευση μιας πλαγιάς σε κατοικίες της πόλης Ιτογκον στην επαρχία Μπενκουέτ κι εκφράζονται φόβοι ότι ουδείς θα ανασυρθεί ζωντανός.

headerimage.scale.large

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις Φιλιππίνες λόγω του Μανγκούτ, που έπληξε το Σάββατο τη χώρα με ισχύ αντίστοιχη με εκείνην ενός κυκλώνα κατηγορίας 5 στον Ατλαντικό. Ο τυφώνας επηρέασε πάνω από πέντε εκ. κατοίκους σ’ ολόκληρη τη χώρα, ενώ τουλάχιστον 155.000 άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια.

 

 

Διαφήμιση