Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Ένα βιβλίο-καθρέφτης για πολλούς από εμάς!..

Ένα βιβλίο-καθρέφτης για πολλούς από εμάς!..

0
ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αντίγραφο
Διαφήμιση

Στο βιβλίο «Σπάζοντας τα δεσμά της νεύρωσης» η δημοσιογράφος Βένη Παπαδημητρίου αφηγείται τη βασανιστική πορεία μιας νέας γυναίκας μέσα στη νεύρωση.

Το βιβλίο προλογίζει ο Γιώργος Χριστοδούλου, Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος γράφει:

«Η αφήγησή της Βένης Παπαδημητρίου χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, πάθος και πειστικότητα. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, γιατί τα συμβαίνοντα δεν αφορούν κάποιον τρίτο αλλά την ίδια.

»Η συγγραφέας δεν καταφεύγει στη μυθιστορηματική μεταφορά των βιωμάτων της, σε κάποια φανταστική πρωταγωνίστρια. Δε μιλάει με προσωπίδα. Με ειλικρίνεια και θάρρος, μιλάει στο πρώτο πρόσωπο και δεν κρύβει τίποτε.

ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»Δύο βασανιστικά ερωτήματα την απασχολούν: τι προκάλεσε την κατάστασή της και τι μπορεί να κάνει για να γλιτώσει. Αναζητεί την απάντηση στο πρώτο ερώτημα ανατρέχοντας στο παρελθόν της και ιδιαίτερα στα παιδικά της βιώματα. Προσπαθεί να βρει λύση στο δεύτερο ερώτημα καταφεύγοντας στην επιστήμη, στη θρησκεία, τους φίλους, τη μητέρα της, τον αδερφό της, ακόμη και στη συντροφιά μιας τρυφερής φίλης, που τελικά τη στερήθηκε, από το ζωικό βασίλειο.

»Γιατί γράφτηκε αυτό το βιβλίο; Νομίζω για να ικανοποιήσει μια ενδόμυχη ανάγκη της Βένης να μιλήσει, να εξομολογηθεί, να παραπονεθεί, να κλάψει, να φωνάξει, να στηλιτεύσει τους ανάλγητους και αδιάφορους, να ευχαριστήσει τους ανιδιοτελείς και ευαίσθητους, να επικοινωνήσει. Γράφτηκε, επίσης, για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους που πάσχουν από τις ίδιες ή παρόμοιες καταστάσεις και να βοηθήσει τους γιατρούς να καταλάβουν από πρώτο χέρι πώς βιώνεται η νεύρωση.

»Αν πέτυχε στους στόχους της θα το κρίνει ο αναγνώστης. Εγώ νομίζω ότι πέτυχε».

Το βιβλίο είναι των εκδόσεων ΑΛΛΩΣΤΕ

Διαφήμιση