Αρχική Επιχειρείν Ελπιδοφόρα επιχειρηματική αποστολή της Ρωσίας στην Ελλάδα

Ελπιδοφόρα επιχειρηματική αποστολή της Ρωσίας στην Ελλάδα

0
Ελλάδα - Ρωσία
Διαφήμιση

Κινήσεις προς αναθέρμανση των ελληνο-ρωσικών επιχειρηματικών σχέσεων σχεδιάζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα, ως άλλη μια απόδειξη ότι το επιχειρείν μπορεί να ανοίξει δρόμους στη σύσφιξη διμερών και διακρατικών σχέσεων, όταν σε άλλα πεδία τα δείγματα δεν κρίνονται θετικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αρμόδιες διπλωματικές πηγές, η Ρωσική Ενωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP) προγραμματίζει επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα, στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2018.

Οι ίδιοι παράγοντες εξηγούν ότι πρόκειται για δράση που εντάσσεται στη συμφωνία συνεργασίας του ΣΕΒ με το RSPP, η οποία υπογράφτηκε στη Μόσχα τον περασμένο Νοέμβριο και προβλέπει τη σύσταση Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Στη σχεδιαζόμενη αποστολή του RSPP θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες τράπεζες και ορισμένοι από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς ομίλους της Ρωσίας, με σκοπό να διερευνήσουν τις δυνατότητες πραγματοποίησης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ολα αυτά, στον απόηχο της απέλασης Ρώσων διπλωματών και της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα άλλων Ρώσων παραγόντων, αρχές Ιούνη, με την κατηγορία από ελληνικής πλευράς ότι υποδαύλιζαν διαμαρτυρίες ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Ακολούθως, σε ρωσική αντίδραση, απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα. Παράλληλα, την είσοδο στη Ρωσία απαγόρευσαν στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Επίσης ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ έχει ματαιώσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα που αναμενόταν για τα τέλη Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη, ενώ στον «αέρα» παραμένει ένα σχεδιαζόμενο ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα.

Ισως, μέσα από τις διαδρομές της επιχειρηματικότητας οι δίαυλοι ανοίξουν ξανά.

Διαφήμιση