Αρχική Επιστήμη Η εγκεφαλική διέγερση βοηθά στον περιορισμό του πόνου από την απεξάρτηση των...

Η εγκεφαλική διέγερση βοηθά στον περιορισμό του πόνου από την απεξάρτηση των ναρκωτικών

0
εγκεφαλική διέγερση
Διαφήμιση

Ψυχίατροι στην Κίνα πραγματοποίησαν κλινικές δοκιμές χρησιμοποιώντας διακρανιακή μαγνητική διέγερση υψηλής συχνότητας και στοχεύοντας ορισμένες περιοχές του εγκεφαλικού φλοιού για να μειώσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Psychiatry, ερευνητική ομάδα του τμήματος Κοινωνικής και Συμπεφορικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Ναντσίνγκ, στην ανατολική επαρχία της Κίνας, Τσιανγκσού, υπέβαλλε σε διακρανιακή μαγνητική διέγερση υψηλής συχνότητας για δύο έως 15 ημέρες ασθενείς εξαρτημένους από τη μεθαμφεταμίνη που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής παρέμβασης οι ασθενείς εμφάνισαν μειωμένα συμπτώματα στέρησης, κακής ποιότητας ύπνου, κατάθλιψης και άγχους.

Σήμερα υπάρχουν περιορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για την απεξάρτηση από τη μεθαμφεταμίνη.

Η θεραπεία εγκεφαλικής διέγερσης μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών να βελτιώσουν τον αυτοέλεγχο τους, όσον αφορά την επιθυμία τους να παίρνουν συνέχεια φάρμακα ως υποκατάστατο των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η επιστημονική ομάδα θα διερευνήσει περαιτέρω την πιθανή αξία της εγκεφαλικής διέγερσης σε μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές για να αποτρέψει την υποτροπή στον εθισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ μπίρα ίσως παρήχθη πριν από το ψωμί
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκές οργανώσεις ζητούν παύσει του μονοπώλιου στα φάρμακα για την Ηπατίτιδα C

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ