Αρχική Περιβάλλον Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 17 εκατ. ευρώ στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 17 εκατ. ευρώ στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

0
Αντιπλημμυρικά έργα
Διαφήμιση

Δυο έργα της Περιφέρειας Αττικής, στις περιοχές των Δήμων Ραφήνας, Πικερμίου-Μαραθώνος, Μεγαρέων, που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

«Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα καμένων εκτάσεων δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος», προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται 4 υποέργα που αφορούν σε διευθέτηση κοίτης χειμάρρων, κατασκευή φραγμάτων σε ρέματα, αντιδιαβρωτική προστασία του εδάφους και αναδασώσεις με ενδημικά είδη.

«Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα καμένων εκτάσεων Γερανείων ορέων 2018, Δήμου Μεγαρέων», προϋπολογισμού 13.438.480 ευρώ. Περιλαμβάνονται 11 υποέργα που αφορούν κυρίως στην αντιδιαβρωτική προστασία του εδάφους όπως και στην διευθέτηση χειμάρρων.

Στόχος της παρέμβασης με τα χρηματοδοτούμενα έργα είναι η θωράκιση των πληγεισών περιοχών έναντι φυσικών καταστροφών, καθώς και η προστασία και αναγέννηση του οικοσυστήματος στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημιουργήθηκε ψηφιακή πλατφόρμα αξιολόγησης κινδύνων για Ηπατίτιδες Α, Β και C
Επόμενο άρθροΚίνδυνος! Οι δείκτες λέιζερ προκαλούν βλάβες στα μάτια και στο δέρμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ