Αρχική Ευζωία Ακυρώνεται η αποψινή «Βραδιά του Ερευνητή» στο «Δημόκριτο» λόγω της κακοκαιρίας

Ακυρώνεται η αποψινή «Βραδιά του Ερευνητή» στο «Δημόκριτο» λόγω της κακοκαιρίας

0
Βραδιά του Ερευνητή
Διαφήμιση

Ο «Δημόκριτος» ακυρώνει την αποψινή κεντρική εκδήλωση για τη «Βραδιά του Ερευνητή», λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας φέρουν στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουμε την εκδήλωση για λόγους ασφάλειας του κοινού και των εκθετών, μετά και τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού της εκδήλωσης, εφόσον μας επιτραπεί από την ΕΕ».

Κανονικά θα γίνουν οι αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Πάτρα, Ηράκλειο, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της «Βραδιάς του Ερευνητή»

Κανονικά στο ΕΜΠ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά και με ελεύθερη είσοδο, στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, μεταξύ 17:00-24:00, περισσότερες από 100 ερευνητικές ομάδες από το ΕΜΠ και τα Πανεπιστήμια της Αθήνας θα ενημερώσουν το κοινό σχετικά με διάφορα ερευνητικά προγράμματα.

Το κοινό, ιδιαίτερα οι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, θα έχουν την ευκαιρία και φέτος να αλληλεπιδράσουν με τους φοιτητές και ερευνητές, συμμετέχοντας σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, επιτόπου μετρήσεις και εφαρμογές με επιστημονικά όργανα υψηλής τεχνολογίας και επιδείξεις τεχνικών διατάξεων και μοντέλων. Μια σειρά από εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες, όπως ‘έξυπνα’ κοινόχρηστα ποδήλατα που ξεκλειδώνουν με εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, επιδείξεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη drone και εκπαιδευτικά δημιουργικά παιχνίδια.

Στο αίθριο του κτιρίου Αβέρωφ, στην καρδιά της εκδήλωσης, θα βρίσκονται τέσσερις Θεματικές Γωνιές με ειδικές συμμετοχές από φοιτητικές ομάδες, φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα, αναδεικνύοντας την Έρευνα και την Εκπαίδευση, την Απασχόληση και την Καινοτομία, την Ανάπτυξη και την Αειφορία, καθώς και το πρόγραμμα Marie Skodowska Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα παρουσιασθεί επίσης η διεπιστημονική συμβολή του ΕΜΠ στην αποκατάσταση του Γεφυριού της Πλάκας στην Ήπειρο και στην αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Όπως κάθε χρόνο, επίσης, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα, διαγωνισμοί φωτογραφίας, ζωγραφικής και κειμένου και το καθιερωμένο πλέον Κυνήγι Θησαυρού, με φετινό θέμα ‘Στα χνάρια της Πολιτιστικής Κληρονομιάς’, με εκπλήξεις και πολλά δώρα, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο δώρο εκπαιδευτικού Camp από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ακόμη, μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Παλαιοπώλης» από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών με τον ‘Αθω Δανέλλη. Τη βραδιά θα πλαισιώνουν η Ομάδα Κρουστών και το Μουσικό Τμήμα ΕΜΠ.

Διαφήμιση