Αρχική Ενέργεια Παρέμβαση Μανιάτη για την εξαγορά της EDS στα Σκόπια από ΔΕΗ

Παρέμβαση Μανιάτη για την εξαγορά της EDS στα Σκόπια από ΔΕΗ

0
Γιάννης Μανιάτης
Διαφήμιση

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρ. υπουργός Γιάννης Μανιάτης, προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Γ. Σταθάκη και Οικονομικών,  Ε. Τσακαλώτο, με θέμα την εξαγορά από τη ΔΕΗ της σκοπιανής εταιρείας ενέργειας EDS.

Η εταιρεία φέρεται να ανήκει στον αντιπρόεδρο και υπέυθυνο για τα οικονομικά της σκοπιανής κυβέρνησης, στενό συνεργάτη του  Ζ. Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι  «η δημοσιοποίηση της απόφασης της ΔΕΗ να εξαγοράσει τη σκοπιανή εταιρεία ενέργειας EDS, ιδιοκτησίας του Αντιπροέδρου του κ. Ζόραν Ζάεφ, και μάλιστα 2 μόλις μήνες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει δημιουργήσει σωρεία ερωτημάτων αναφορικά με τη σκοπιμότητα της απόφασης αυτής και ιδιαίτερα σε σχέση με τα κριτήρια με βάση τα οποία εισηγήθηκαν οι όποιοι σύμβουλοι τη συγκεκριμένη εξαγορά».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί:

«Για ποιες χώρες των Βαλκανίων ενδιαφέρθηκε η ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνήσει τις προοπτικές επιχειρηματικής της επέκτασης; Πώς έγιναν οι διερευνήσεις αυτές, ποια ήταν τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν;».

«Ποιος εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ τη συγκεκριμένη επιχειρηματική απόφαση, ποια ήταν τα κριτήρια λήψης της απόφασης και ποιο ήταν το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των συζητήσεων; Παρακαλώ να κατατεθεί η σχετική εισήγηση προς το Δ.Σ., καθώς και η αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ.».

«Υπήρξε πριν ή μετά την εξαγορά της EDS, οποιαδήποτε ενημέρωση ή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, ως εκπροσώπου του δημοσίου-βασικού μετόχου, κατόχου του 51% των μετοχών της ΔΕΗ;».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤζ. Πάιατ: Η ΔΕΘ και τα σχέδια των ΗΠΑ για την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 21 οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου