Αρχική Καταστροφές Στους 88 οι νεκροί – Πέθανε και η μητέρα του 6 μηνών...

Στους 88 οι νεκροί – Πέθανε και η μητέρα του 6 μηνών βρέφους που απεβίωσε στην πυρκαγιά

0
πυρκαγιά
Διαφήμιση

Υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της ακόμα μία εγκαυματίας, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι νεκροί να ανέρχονται πλέον στους 88. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη μητέρα του 6 μηνών βρέφους που είχε χάσει τη ζωή του στις φονικές φλόγες στο Μάτι.

Η άτυχη γυναίκα, ηλικίας περίπου 35 ετών, από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς  νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα είχε καταφύγει στη θάλασσα κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της προκειμένου να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα. Το μωρό της δεν άντεξε και πέθανε από τις αναθυμιάσεις.

Την ίδια ώρα, η αγωνία για την ανεύρεση αγνοουμένων, αλλά και για την ταυτοποίηση των σορών, συνεχίζεται…

Η Πυροσβεστική, με επίσημη ενημέρωση, γνωστοποίησε χθες πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 87. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά είναι 81.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Στα νοσοκομεία παραμένουν 40 εγκαυματίες – τραυματίες, από τους οποίους 9 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία.

Εισαγγελικές έρευνες

Στο μεταξύ, η έρευνα για τις πυρκαγιές περνάει στα χέρια και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος έχει τον βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος από αναλαμβάνει την πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση, από κοινού με τη συνάδελφό του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, αν και από την πρώτη στιγμή είχε την εποπτεία της προκαταρκτικής εξέτασης δίνοντας κατευθύνσεις και λαμβάνοντας λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, αναλαμβάνει και τυπικά τη δικογραφία μαζί με την Πρωτοδικών Βάρβαρα Γνεσουλη, που την χειρίζεται έως τώρα.

Ο κ. Ζαγοραίος έχει βαθμό αντεισαγγελέα Εφετών, γεγονός που πρακτικά σημαίνει η προκαταρκτική έρευνα διενεργείται και από εισαγγελικό λειτουργό ανώτερου βαθμού. Σημειώνεται πως την έρευνα είχε αναλάβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με τη ΝΔ να ζητά να αναλάβει την υπόθεση έμπειρος Εισαγγελέας Εφετών.

Ένα άτομο εξακολουθεί να είναι δηλωμένο ως αγνοούμενο, ενώ, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και δύο σοροί για τις οποίες υπάρχει DNA, αλλά δεν τις έχουν αναζητήσει συγγενείς.

Διαφήμιση