Αρχική Καταστροφές Πάνω από 12.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στην Εύβοια

Πάνω από 12.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στην Εύβοια

0
Εύβοια
Διαφήμιση

Πάνω από 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό μίλησε στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι ότι 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ενώ περίπου 70 αιγοπρόβατα κάηκαν.

Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά στην Εύβοια

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και πλήθος εθελοντών για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και συνεχίζει να καίει κοντά στην περιοχή Κοντοδεσπότι Ευβοίας. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλης Παλιός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως έως τις 10-11 π.μ.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς καθώς όπως είπε εκδηλώθηκε στις 3 το μεσημέρι σε ένα σημείο περίεργο πλησίον του δρόμου, όπου δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα.

Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική τη Δευτέρα το πρωί, τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι, ενισχύουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στο σημείο επιχειρούσαν την Κυριακή 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήμα.

Από το χωριό Κοντοδεσπότι απομακρύνθηκαν την Κυριακή περίπου 300 κάτοικοι ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή αγνοούμενους.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, για την οποία χθες -για λόγους ασφαλείας- είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Διαφήμιση