Αρχική Επιχειρείν Μεγάλες δωρεές για τους πυρόπληκτους από εταιρείες, ιδρύματα και καλλιτέχνες

Μεγάλες δωρεές για τους πυρόπληκτους από εταιρείες, ιδρύματα και καλλιτέχνες

0
δωρεές
Διαφήμιση

Μεγάλη αλληλεγγύη και αρωγή προς τους πυρόπληκτους της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική δείχνουν επιφανείς επιχειρηματίες, εταιρείες, ιδρύματα, καλλιτέχντες και απλοί πολίτες.

Μότορ Όιλ: Αναλαμβάνει την αποκατάσταση του Λύρειου Ιδρύματος

Την άμεση αποκατάσταση του Λύρειου Παιδικού ιδρύματος που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά ανακοίνωσε η «Μότορ Όιλ Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.», σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, προκειμένουν να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς που έπληξε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα η εταιρεία θα αναλάβει την ανακατασκευή κτισμάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά όπως του ξενώνα κατοικίας των παιδιών, του οικήματος υποδοχής και διημέρευσης, του οικήματος λογιστηρίου και κοινωνικής πρόνοιας καθώς και της αποθήκης τροφίμων.

Επιπρόσθετα, θα αντικαταστήσει οχήματα που καταστράφηκαν τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των παιδιών του Ιδρύματος, ενώ θα συμβάλλει και στην ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Ιδρύματος.

«Στόχος μας είναι η προσφορά μας να βοηθήσει έτσι ώστε το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα να καταφέρει να συνεχίσει το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί για τα παιδιά της χώρας μας», επισημαίνει.

Όμιλος Μυτιληναίος: Δωρεάν ρεύμα προσφορά 1 εκατ. ευρώ

Την πλήρη διαγραφή των οφειλόμενων ποσών σε όλους τους καταναλωτές της που υπέστησαν καταστροφή του κτηρίου τους και την παροχή δωρεάν ρεύματος για δύο μήνες σε όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της στην πυρόπληκτη περιοχή ανακοίνωσε η Protergia, του ομίλου Mytilineos

Επίσης, θα προχωρήσει στην κατάθεση ποσού 1 εκατ. ευρώ στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο όμιλος σε σχετική του ανακοίνωση, αναφέρει πως «ως μικρή ένδειξη σεβασμού και βοήθειας στους συνανθρώπους μας» μεταξύ άλλων θα υπάρξει έκτακτη αιμοδοσία των εργαζομένων στα γραφεία και σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρίας υπέρ των νοσηλευόμενων – τραυματιών.

Ακόμη η εταιρεία συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την αποκατάσταση έργων υποδομών της περιοχής και θα συνεχιστεί η συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης που ξεκίνησαν από την επόμενη μέρα της καταστροφής, οι εργαζόμενοι.

Τέλος αναφέρει ότι στην εταιρεία είναι «βαθιά συντετριμμένοι από την απώλεια τόσων ανθρώπων, εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά 25 εκατ. ευρώ στην πυροσβεστική

Το «πολυσήμαντο, εθνικής εμβέλειας» έργο του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισε να στηρίξει η διοίκηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο «να συμβάλλει στο δύσκολο έργο των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των κατοίκων της χώρας και του φυσικού πλούτου της».

Η δωρεά θα διατεθεί πρωτίστως για τη συντήρηση και ενδεχόμενη αγορά εξοπλισμού για την Πυροσβεστική, καθώς και για δράσεις εκπαίδευσης σχετικές με την πρόληψη κι άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το ΙΣΝ, η νέα δωρεά «που ανακοινώνεται, δυστυχώς, στον απόηχο των τραγικών γεγονότων των τελευταίων ημερών δεν είναι “εν κενώ”».

Το Ίδρυμα, τα τελευταία 20 χρόνια, μέσω δωρεών που ξεπερνούν στο σύνολό τους τα 19 εκατομμύρια ευρώ, έχει δωρίσει ένα ελικόπτερο Super Puma, το οποίο αξιοποιήθηκε ιδιαίτερα στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, έχει αγοράσει 15 πυροσβεστικά οχήματα για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος (ενώ, αντίστοιχα, με εξοπλισμό έχει ενισχύσει και εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας στην Κεφαλονιά και τη Σάμο) κι έχει χρηματοδοτήσει την ανέγερση του κέντρου εκπαίδευσης της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ).

Ακόμη, το ΙΣΝ έχει στηρίξει με δωρεές του στο παρελθόν την εκπαίδευση των πυροσβεστών, χρηματοδοτώντας πολυετές πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελών του Πυροσβεστικού Σώματος σε θέματα δασοπυρόσβεσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Με την επιστροφή τους, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα εκπαίδευσαν με τη σειρά τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η δέσμευσή του να διαθέσει δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ πρωτίστως προς ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής «είναι σαφής» και στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, που θα αποκρυσταλλώσουν το πλαίσιο παροχής της υποστήριξης.

Όμιλος Κοπελούζου: Οικονομική βοήθεια 2 εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους

Οικονομική βοήθεια, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, για τους πυρόπληκτους ανακοίνωσε ο Όμιλος Κοπελούζου, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους πυροπαθείς που έχασαν συγγενείς, φίλους και περιουσίες στις καταστροφικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος αποφάσισε συνδρομή σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας του REDEX για την αποκατάσταση καμένων σπιτιών κύριας κατοικίας, καταβάλλοντας το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η βοήθεια θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και τις δημοτικές Αρχές των πληγεισών περιοχών.

ΤΙΤΑΝ: Δωρεά τσιμέντου και δενδρυλλίων στις πληγείσες περιοχές

Σε  δωρεά 2.500 τόνων τσιμέντου, προκειμένου, σε συνεργασία με την Πολιτεία, να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες ανοικοδόμησης και επισκευής υποδομών κοινωφελούς σκοπού προχωρά ο ΤΙΤΑΝ.

Επιπλέον, η εταιρία θα προσφέρει, από τα φυτώριά της, όσα δενδρύλλια χρειαστούν για την αναδάσωση των περιοχών, με βάση μελέτες και σχεδιασμό των αρμόδιων φορέων και τις ανάγκες που θα προσδιοριστούν.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ 

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τη βαθύτατη λύπη αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του προς όλους τους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και γνωστοποιεί ότι θα συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια στήριξης των πυρόπληκτων με δωρεά 300 τόνων αδρανών υλικών.

Όπως αναφέρει ο Όμιλος, η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, που θα συνεχίσει να υπηρετεί με πρωτοβουλίες στήριξης και ανακούφισης των πληγεισών οικογενειών από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Όμιλος ΟΤΕ: Δίπλα στους πυρόπληκτους

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Όμιλος ΟΤΕ στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική Αττική και Κινέτα, εξασφαλίζοντας από την πρώτη στιγμή το αγαθό της επικοινωνίας, αλλά και προσφέροντας υλική στήριξη. Συγκεκριμένα:

Επιτεύχθηκε η πλήρης λειτουργία του δικτύου κινητής COSMOTE ήδη από την περασμένη Τρίτη, λίγες μόλις ώρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και μετά από εντατικές προσπάθειες των ανθρώπων του Ομίλου ΟΤΕ, τόσο στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όσο και στην Κινέτα, με τη χρήση γεννητριών ρεύματος, αλλά και με κινητό σταθμό βάσης, για την περαιτέρω ενίσχυση του σήματος και την εξασφάλιση απρόσκοπτης επικοινωνίας.

Από την πρώτη στιγμή μεγάλος αριθμός συνεργείων και τεχνικών του Ομίλου ΟΤΕ εργάζονται εντατικά για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των ζημιών. Την Τρίτη, μόλις επετράπη από την Πυροσβεστική, συνεργεία του ΟΤΕ ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών, ενώ την Τετάρτη έγιναν οι πρώτες αποκαταστάσεις.

Οι ζημιές είναι εκτεταμένες – εκτιμάται ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 1.700 κολώνες του ΟΤΕ και πάνω από 90.000 μέτρα καλωδίων, ενώ και οι καμπίνες (καφάο) που δεν έχουν καεί, στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν λειτουργούν, καθώς δεν υπάρχει ρεύμα. Η λειτουργία του σταθερού δικτύου θα αποκαθίσταται σταδιακά.

Κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας

Για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας των συνδρομητών της στην Ανατολική Αττική και την περιοχή της Κινέτας, η COSMOTE προσέφερε δωρεάν

  • 1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής.
  • 1GB σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής.

Για να διευκολύνει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί, ο Όμιλος έχει αναστείλει κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές, και έχει διαθέσει όλα τα καρτοτηλέφωνα για δωρεάν κλήσεις προς αστικά, υπεραστικά και κινητά.

Τέλος, τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στις περιοχές Ραφήνα – Νέα Μάκρη – Αγ. Θεόδωροι διαθέτουν δωρεάν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM καρτοκινητής με ενσωματωμένο χρόνο ομιλίας αξίας €10 και δωρεάν αντικατάσταση καρτών SIM. Τις τελευταίες ημέρες, συνεργάτες των καταστημάτων επισκέφθηκαν σημεία συγκέντρωσης και περισυλλογής τροφίμων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης, και παρείχαν και εκεί μπαταρίες, powerbanks, φακούς και κινητά τηλέφωνα.

Άλλες δράσεις του Ομίλου

Ο Όμιλος ΟΤΕ διέθεσε στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου κτίριο 400m2, στο κέντρο της Ραφήνας (Λεωφ. Αλ. Φλέμινγκ 1 & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17) που χρησιμοποιείται από τον Δήμο ως Κέντρο Συλλογής και Διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων. Η υποδομή έχει εξοπλιστεί με τηλεφωνικό κέντρο και internet. Τηλέφωνο επικοινωνίας κοινού: 22940 22202.

Επιπλέον, υπήρξε άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα του ΓΕΕΘΑ,  του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και της Πυροσβεστικής, για παροχή τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών.

Για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών για αίμα, ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσω του Προγράμματος Εθελοντικής Αιμοδοσίας, έχει θέσει, από την πρώτη στιγμή, στη διάθεση των Γενικών Νοσοκομείων Αττικής – ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ» και «Η ΕΛΠΙΣ» – φιάλες αίματος  από την Τράπεζα Αίματος των ανθρώπων του Ομίλου, μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εταιρικές τράπεζες αίματος στην Ελλάδα.

Τέλος, ο Όμιλος ΟΤΕ και οι εργαζόμενοί του, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, με έμφαση στη συλλογή φαρμακευτικών ειδών. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΠΕ

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανακοίνωσε ότι θα συμβάλλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική με το συνολικό ποσό των 1.500.000 ευρώ.

Για το σκοπό αυτό, αναλαμβάνει δράσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν εξ’ ολοκλήρου από τον Όμιλο και συγκεκριμένα:

1. Πλήρης αποκατάσταση των κτιρίων, των εξωτερικών χώρων και της παιδικής χαράς των Ειδικών Σχολείων Ραφήνας (Γυμνάσιο – Δημοτικό – Νηπιαγωγείο «Νταού Πεντέλης») στο οποίο φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες ηλικίας 4 έως 15 ετών, προερχόμενοι από 10 Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

2. Χρηματοδότηση δράσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, που αφορούν σε:

α) Ενίσχυση του μετεωρολογικού δικτύου επίγειων μετρήσεων στην Αττική, μέσω του οποίου θα ενισχυθεί η δυνατότητα πρόβλεψης έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών στην περιοχή.

β) Αναβάθμιση των υποδομών και των πληροφοριακών συστημάτων του Κέντρου Αριστείας BEYOND, το οποίο καταγράφει σε πραγματικό χρόνο και προβλέπει την εξάπλωση πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής.

γ) Στήριξη της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου στον τομέα της Κλιματικής Αλλαγής.

3. Χορηγία μέσω του δικτύου πρατηρίων ΕΚΟ και ΒΡ (κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών) 40.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης και 10.000 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης για τον εφοδιασμό των μηχανημάτων και των οχημάτων που εκτελούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Ανατολική Αττική.

4. Χορηγία στον Δήμο Μεγαρέων 300 τόνων πίσσας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής, 300 κάδων απορριμμάτων και 30.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης.

5. Χρηματοδότηση της αεροφωτογράφισης των καμένων εκτάσεων στις πληγείσες περιοχές.

Facebook: Δωρεά 100.000 δολαρίων στον ΕΕΣ

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης αυτών των προσπαθειών, το Facebook προσφέρει δωρεά 100.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που διευθύνει τις ενέργειες αντιμετώπισης για τις κοινότητες που επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές.

Επίσης, το Facebook μέσω ξεχωριστής πρωτοβουλίας συγκεντρώνει τις δωρεές προς την GlobalGiving ύψους έως 100.000 δολαρίων για την υποστήριξη τοπικών προσπαθειών ανακούφισης στην Ελλάδα.

Όλα τα είδη δωρεών πραγματοποιούνται μέσω της σελίδας που έχει δημιουργηθεί για τη συγκεκριμένη κρίση στην Ελλάδα The Wildfire in Penteli Attica ή απευθείας μέσα από το Donate Button στην κορυφή των Τελευταίων Ενημερώσεων (Newsfeed).

Από την αρχή της κρίσης, έχουν παρατηρηθεί περισσότεροι από 700 άνθρωποι να προσφέρουν δωρεές για να βοηθήσουν στην ανακούφιση και ανάκαμψη των πληγέντων και έχουν ανεβεί Αναρτήσεις για Community Help με ανθρώπους που προσφέρουν και ζητούν εθελοντική εργασία, μεταφορά, στέγη και φαγητό.

Βίσση-Ρέμος: κοινή συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων

Οι δύο καλλιτέχνες πήραν μέρος στη συναυλία που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης για τη συγκέντρωση χρημάτωνγια του πληγέντες, με χιλιάδες θεατές στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας και έστειλαν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, ενώ με το πρώτο καλημέρα σήμερα, στις 6.00 το πρωί, άρχισε Ραδιομαραθώνιος #StandByGreece με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των ραδιοσταθμών, κρατικών και ιδιωτικών υπέρ των πυρόπληκτων.

Απλοί πολίτες, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των ΜΜΕ για βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αττικής, δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του οικισμού Μάτι και με άλλους τρόπους.

Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, κτίστες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι εξέφρασαν την προθυμία και την ετοιμότητά τους να μεταβούν στην Αττική και να βοηθήσουν στην ανέγερση κτηρίων.

Διάφορες εταιρείες, επίσης, εξέφρασαν ετοιμότητα για τη δωρεάν παροχή δομικών και άλλων υλικών για τον ίδιο σκοπό.

Ηλίας Ντράλλος

Διαφήμιση