Αρχική Περιβάλλον Κέρκυρα: Επεισόδια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης -Τραυματίστηκε σοβαρά κάτοικος της περιοχής

Κέρκυρα: Επεισόδια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης -Τραυματίστηκε σοβαρά κάτοικος της περιοχής

0
B543709C376486FBEAF06E562F799298
Διαφήμιση

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών το βράδυ της Κυριακής 26/8 στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Στη διάρκεια των επεισοδίων, ένας 32χρονος πολίτης τραυματίστηκε όταν ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που κρατούσε εξερράγη, ακρωτηριάζοντάς τον στον καρπό. Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι οι ΧΥΤΑ Λευκίμμης είναι παράνομος και καταγγέλλουν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση για βίαιη λύση προκειμένου να λειτουργήσει, αλλά και τα ΜΑΤ για την «προκλητική παρουσία» τους.

myta leykimmis 708
ΧΥΤΑ Λευκίμμης/Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσε μερίδα κατοίκων έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, μετά την απόρριψη του αιτήματός τους, να μπει μια αντιπροσωπεία τριών ατόμων στον ΧΥΤΑ, μία φωτοβολίδα στον ουρανό, προκάλεσε το έναυσμα για την αρχή των επεισοδίων μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

Οι κάτοικοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς και την αστυνομική δύναμη απάντησε με χρήση χημικών.

Από τη σύγκρουση, αυτοτραυματίστηκε ένας 32χρονος, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που έσκασε στο χέρι του και του ακρωτηρίασε τον καρπό, ενώ τον τραυμάτισε και στο πρόσωπο.

Ο 32χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα και η συλλογή στοιχείων από την αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας.

 

Διαφήμιση