Αρχική Καταστροφές Γένοβα: Δεκάδες οι νεκροί από κατάρρευση μεγάλης γέφυρας (pics -video)

Γένοβα: Δεκάδες οι νεκροί από κατάρρευση μεγάλης γέφυρας (pics -video)

0
Γένοβα
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια της οδογέφυρας που κατέρρευσε το πρωί σήμερα, έξω από τη Γένοβα της Ιταλίας, όπως αναφέρει επείγον τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που επικαλείται δηλώσεις Ιταλού υπουργού.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Α 10, λίγο μετά τις 11:30.
Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai και ιταλικό πρακτορείο ANSA μετέδωσαν το απόγευμα ότι, σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί από την κατάρρευση οδογέφυρας στην Γένοβα, έως τώρα, φέρονται να είναι τουλάχιστον 30, ανάμεσά τους κι ένα μωρό.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα Μοράντι.

Στο βίντεο, μια γυναίκα ακούγεται μάλιστα να αναφωνεί «ω θεέ μου, ω θεέ μου», ενδεικτικό του τρόμου και του πανικού που επικράτησε στην περιοχή. H οδογέφυρα κόπηκε στα δύο κατά τη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Αστυνομικοί, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί.

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Ντανίλο Τονινέλι.

Η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας κάνει λόγο για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση της οδογέφυρας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τεράστιους όγκους από τσιμέντο να καλύπτουν το έδαφος. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

Η οδογέφυρα είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’60 ενώ εργασίες ανοικοδόμησης είχαν πραγματοποιηθεί το 2016. Εικάζεται ότι αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τις αιτίες που οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία, στη γέφυρα Morandi. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε στην εφημερίδα La Repubblica ότι ένας κεραυνός ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, ο παράγοντας εκείνος που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και το ρεπορτάζ της Corriere Della Sera, η οποία υποστηρίζει ότι η γέφυρα Morandi κατέρρευσε λόγω κακής συντήρησης κι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας γνώριζαν για την επικινδυνότητά της, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό.

Συντετριμμένος από το τραγικό περιστατικό στη Γένοβα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

 

Διαφήμιση