Αρχική Επιλεγμένα Επιστήμονες: Ο καύσωνας στην Ευρώπη τα καλοκαίρια θα είναι μόνιμος και θα...

Επιστήμονες: Ο καύσωνας στην Ευρώπη τα καλοκαίρια θα είναι μόνιμος και θα σκοτώνει κόσμο

0
καύσωνας

Ένα εκτεταμένο κύμα καύσωνα ξεπέρασε τα ρεκόρ όλων των εποχών σε μέρη της Ευρώπης για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι, καταδεικνύοντας ότι όχι μόνο η κλιματική αλλαγή έχει επέλθει δυναμικά, αλλά και ότι αυτός ο «ακραίος» καιρός στο βόρειο ημισφαίριο μπορεί σύντομα να είναι ο κανόνας!

Αυτό αναφέρουν οι επιστήμονες, σημειώνοντας ότι οι θάνατοι από καύσωνα στη Βρετανία θα μπορούσαν να τριπλασιαστούν σε περίπου 7.000 το χρόνο μέχρι το 2050, σύμφωνα με σχετική μελέτη τους που δημοσιοποιήθηκε στο euronews.

Η Γερμανία είναι σε επιφυλακή για εκδήλωση πυρκαγιών σε δάση στα βόρεια και ανατολικά καθώς οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στο πρώτο βίντεο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας δορυφορικής παρατήρησης της γης Copernicus απεικονίζονται οι ετήσιες διακυμάνσεις και οι μακροπρόθεσμες μεταβολές της θερμοκρασίας του επιφανειακού αέρα από το 1979.

Tο δεύτερο βίντεο παρουσιάζει μηνιαίες μέσες θερμοκρασίες αέρα επιφανείας παγκοσμίως από το 1989 .Οι τιμές είναι συνήθως υψηλότερες τον Ιούλιο, όταν το βόρειο ημισφαιρίου είναι κατά μέσο όρο θερμότερο με πανω από 3ΟC κατά τη διάρκεια κάθε έτους

Σύμφωνα με τη Φέια Βάμποργκ, επιστήμονα στο Copernicus:« Αυτό που αναμένουμε με την κλιματική αλλαγή για τέτοιους καύσωνες είναι ότι θα τους βλέπουμε πιο συχνά. Με την ξηρασία και τις πυρκαγιές, είναι λίγο πιο περίπλοκο, επειδή εκεί έχουμε και τις βροχοπτώσεις που παίζουν ρόλο. Αν κοιτάξετε την Ευρώπη για παράδειγμα, δεν υπάρχει μια σαφής τάση εάν οι βροχοπτώσεις αυξάνονται ή μειώνονται» .

Στην Ολλανδία δώδεκα γέφυρες έπρεπε να κλείσουν στο Άμστερνταμ, επειδή λόγω καύσωνα λύγιζαν τα μέταλλα και το νερό των καναλιών χρησιμοποιήθηκε για να ψύξει τις γέφυρες.

Στο Παρίσι λόγω του καύσωνα εκτινάχθηκαν οι τιμές του όζοντος και οι αρχές ανακοίνωσαν μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων την ώρα που η νότια και ανατολική Βρετανία φλέγεται με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here