Αρχική Υγεία - Διατροφή Ανησυχία επιστημόντων για την αύξηση των κρουσμάτων Ιλαράς

Ανησυχία επιστημόντων για την αύξηση των κρουσμάτων Ιλαράς

0
ιλαρά
Διαφήμιση

Τα περιστατικά ιλαράς στην Ευρώπη τους πρώτους έξι μήνες του 2018 είναι τα περισσότερα της τελευταίας δεκαετίας. Δεν πρόκειται για έναν αυθαίρετο ισχυρισμό, αλλά για επίσημη στατιστική καταγραφή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα μ’ αυτήν λοιπόν περίπου 41.000 παιδιά και ενήλικοι έχουν νοσήσει από ιλαρά το πρώτο εξάμηνο του 2018 και 37 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πέρσι τα κρούσματα ήταν 23,927 και το 2016 μόλις 5,273. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολίτες δεν προβαίνουν σε εμβολιασμούς.

Στη Βρετανία τα κρούσματα το 2018 ανήλθαν στα 807. Οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι πολίτες ταξίδεψαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου υπάρχει έξαρση.

Η ιλαρά είναι πολύ μεταδοτική ασθένεια και μεταδίδεται εύκολα με το βήχα και το φτάρνισμα. Όσοι νοσήσουν μπορούν να αναρρώσουν ωστόσο η ασθένεια μπορεί να αφήσει σοβαρές παρενέργειες όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, πνευμονία ή επιπλοκές στο συκώτι.

Το εμβόλιο της ιλαράς ήταν πολύ διαδεδομένο και προσέφερε προστασία, ωστόσο μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας για σύνδεσή του με περιστατικά αυτισμού, απέτρεψαν πολλούς γονείς από το να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε Σερβία και Ουκρανία.

Εννοείται ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει τους ειδικούς οι ψάχνουν να εντοπίσουν τις αιτίες και τις λύσεις στο πρόβλημα

 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here