Αρχική Επιχειρείν Την υπηρεσία εύρεσης ατόμων ενεργοποίησε η Google

Την υπηρεσία εύρεσης ατόμων ενεργοποίησε η Google

0

Η Google προχώρησε σε μία σημαντική κίνηση που βοηθάει στον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενεργοποιώντας την Υπηρεσία Εύρεσης Ατόμων.

Μετά την τραγωδία με τις απώλειες ζωών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνδράμει ενεργά να βρεθούν οι άνθρωποι που αναζητούνται από τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Κάνοντας κλικ στη σχετική σελίδα έχετε την επιλογή να δηλώσετε ότι ψάχνετε για κάποιον ή ότι έχετε πληροφορίες για κάποιον.

Συγκεκριμένα, τα εργαλεία που ενεργοποίησε η Google είναι τα εξής:

SOS Alert στην υπηρεσία Search & Maps, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τοπικές γραμμές βοήθειας και συνεχή ενημέρωση για επείγοντα θέματα.

Crisis Map που αποτυπώνει εστίες πυρκαγιάς, στοιχεία κυκλοφορίας και σημεία καταφυγίων και περίθαλψης.

Person Finder, ένα εργαλείο σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξαναβρούν φίλους και αγαπημένους σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπιστικών καταστροφών.

Τα εργαλεία που ενεργοποιήθηκαν είναι πολύ απλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να βρεθεί στην αρχική σελίδα της Google, να γράψει «google person finder» και αμέσως θα μεταβεί στη σελίδα για να μπορέσει να κάνει όποια ενέργεια επιθυμεί που αφορά το κομμάτι που αναζητά. Μπορεί κάποιος να θελήσει να βρει κάποιον άνθρωπο ή να δώσει κάποια πληροφορία.

Εκτός από τα τρία εργαλεία της Google, υπάρχει και μια πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για τους αγνοούμενους και οι συγγενείς των αγνοουμένων, θα μπορούν να βάζουν φωτογραφίες των ατόμων που έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια της φωτιάς που εκδηλώθηκε. Η βάση δημιουργήθηκε τη Δευτέρα και μπήκε σε λειτουργία πριν από λίγες ώρες.

Untitled

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here