Αρχική Καταστροφές Στιγμές αγωνίας από την πυρκαγιά στην Κινέτα

Στιγμές αγωνίας από την πυρκαγιά στην Κινέτα

0
Διαφήμιση

Οι οικισμοί Μαρούλα, Γαλήνη και Πανόραμα, βόρεια της Κινέτας, βρίσκονται υπό την απειλή της πύρινης λαίλαπας που μαίνεται στην περιοχή.

Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί με δική τους πρωτοβουλία είτε με οργανωμένο σχέδιο.

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό από το 39ο χλμ. στην κατεύθυνση προς Κόρινθο και στο 57ο χλμ. στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για παροχή συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, το ΓΕΕΘΑ προέβη άμεσα στη διάθεση:

– 7 εναέριων μέσων πυρόσβεσης (4 αφη CL-415, 1 αφος CL-215, 2 ε/π CH47-D με κάδο)
– 3 προωθητών γαιών και υδροφόρων οχημάτων
– 1 αεροσκάφους C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν, ενώ οι εναέριες δυνάμεις επιχειρούν με δυσκολία καθώς το έργο τους δυσκολεύουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν καλύψει ακόμα και περιοχές της Αττικής.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Αέρας σε πευκόφυτη περιοχή και γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σημείο που ήταν ανέφικτο να αντιμετωπιστεί στα πρώτα βήματά της. «Το κύριο μέλημα είναι να προστατεύσουμε κατοικίες και ζωές» είπε.

Διαφήμιση