Αρχική Περιβάλλον Πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εργαλείου ADR- PROTEAS για επικίνδυνα εμπορεύματα

Πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εργαλείου ADR- PROTEAS για επικίνδυνα εμπορεύματα

0
ADR1
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή Ελληνικής Σχεδίασης (Πολυτεχνείο Κρήτης) του ψηφιακού συστήματος PROTEAS για τον έλεγχο των φορτηγών επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR)

Στο πλαίσιο της πιλοτικής αυτής εφαρμογής την Τετάρτη 4 Ιουλίου διενεργήθηκαν έλεγχοι σε φορτηγά μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων στα διόδια της Ελευσίνας.

Στην ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία των οχημάτων, αλλά και ολόκληρη η σχετική νομοθεσία, ώστε αφενός να μην αδικούνται οι χρήστες των οδών και αφετέρου να διευκολύνεται το βεβαρυμένο έργο των ολιγάριθμων ελεγκτών.

Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία των ελέγχων, οι ελεγχόμενοι προσκομίζουν στους ελεγκτές τα απαιτούμενα έγγραφα, μέσα από τα οποία εισάγονται ως δεδομένα στην εφαρμογή συγκεκριμένα στοιχεία.

Στην συνέχεια και μετά από επεξεργασία, η εφαρμογή παρέχει ως εξαγόμενα αποτελέσματα τις συγκεκριμένες προδιαγραφές για το εκάστοτε όχημα.

Σε ότι αφορά τους πιλοτικούς ελέγχους της Τετάρτης, αυτοί διενεργήθηκαν στα διόδια της Ελευσίνας από την Τροχαία, την λιμενική αστυνομία, τελωνιακούς υπαλλήλους, και παρουσία υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και το Πολυτεχνείου Κρήτης.

Κατά την διαδικασία ελέγχθηκαν 7 οχήματα και διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας ADR- PROTEAS σε πραγματικές συνθήκες.

 

 

 

 

Διαφήμιση