Αρχική Επιχειρείν Κοινός βηματισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας

Κοινός βηματισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας

0
ελληνικής οικονομίας

Απαιτείται κοινός βηματισμός των υπουργείων, των εμπλεκομένων φορέων του δημοσίου, αλλά και των εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα, ώστε να προωθηθεί η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της 3ης συνάντησης της Επιτροπής Συνέργειας για την Οικονομική Διπλωματία  που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ήδη, πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, υπάρχει συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να υπάρξει συντονισμός και με τους ιδιωτικούς φορείς για την ολοκληρωμένη και πλήρη παρουσία των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Η εξωστρέφεια στήριξε την ελληνική οικονομία τα χρόνια της κρίσης, αλλά απαιτείται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών και την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων σε νέες αγορές, επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιάννης Μπράχος, ανακοίνωσε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση, προς την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στην οποία θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των ιδιωτικών φορέων.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Enterprise Greece, του ΣΕΒ, του ΣΕΒΕ, του ΕΒΕΑ, του ΠΣΕ, ΣΕΒΤ, της ΓΣΕΒΕ, της ΣΕΚ, του ΠΣΕΠΕ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here