Αρχική Επιχειρείν Η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι είναι γεγονός!

Η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι είναι γεγονός!

0
ΟΤΕ
Διαφήμιση

Το πρώτο δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home – FTTH), που εξασφαλίζει υπέρ υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ  100 – 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps, εγκαινίασε σήμερα στο Παλαιό Φάληρο ο ΟΤΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στη σχετική εκδήλωση, παρουσία της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής (ΨΗΠΤΕ) και του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, μέχρι το τέλος του έτους, δίκτυο με κάλυψη FTTH θα έχουν περίπου 150.000 νοικοκυριά, συνολικά σε έξι περιοχές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη, ο ΟΤΕ έχει δρομολογήσει την υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος, ύψους 2 δισ. ευρώ, για κάλυψη με FTTH περίπου 1 εκατ. νοικοκυριών έως το 2022.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του ΨΗΠΤΕ, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών, Βασίλης Μαγκλάρας, αναφέρθηκε στις δημόσιες επενδύσεις για υπερυψηλές ταχύτητες, λέγοντας ότι τα κονδύλια που θα διατεθούν συνολικά μέσα στην ερχόμενη πενταετία, θα ανέλθουν στο ύψος των 700 εκατ. ευρώ.

Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της «Κοινωνίας των Gigabit», ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού.

Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Ίντερνετ που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

«Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων, ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home.

Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Και πρόσθεσε: «Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που εγκαθιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους».

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς, σημείωσε ότι «η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται τα δίκτυα οπτικών ινών, αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της κυβέρνησης», προσθέτοντας:

«Είναι ένα παράδειγμα ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, η οποία φιλοδοξούσε, από την πρώτη στιγμή, να πολλαπλασιάσει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών».

Σε αυτό  το πλαίσιο, συμπλήρωσε, «είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε -πριν το 2025- να έχουμε υπερβεί  τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit. Η επέκταση των οπτικών ινών βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης».

Ανάπτυξη υποδομών COSMOTE FTTH σε όλη την Ελλάδα

Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι».

Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Ήδη, ο ΟΤΕ θεωρείται ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ την περασμένη εξαετία, ο ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με μήκος διαδρομής που ξεπερνά τα 43.000 χλμ, καλύπτοντας πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τα νέα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, διατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας ταχύτητες 100 και 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να λάβουν και την ειδική ετήσια επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, μέσα από τη δράση Superfast Broadband, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.

 

Διαφήμιση