Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Φθηνότερες κατά 20% οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά

Φθηνότερες κατά 20% οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά

0
Γιώργος Σταθάκης
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα αιολικά και φωτοβολταϊκά όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι πλέον το κόστος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ίδιο με το αντίστοιχο των συμβατικών καυσίμων.

Όπως είπε, αποτέλεσμα των δημοπρασιών ήταν η μείωση των τιμών στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών κατά περίπου 20%, και στις επενδύσεις αιολικών κατά 35%, σε σχέση με τον πιλοτικό διαγωνισμό του 2016.

Η συμπίεση των τιμών επετεύχθη χάρη στον κανόνα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τη μείωση της δημοπρατούμενης ποσότητας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 75% του ενδιαφέροντος.

«Η σημερινή διαδικασία απέδειξε ότι είναι απολύτως εφικτό να περιοριστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χωρίς να προκύψει σημαντική επιβάρυνση στο κόστος ενέργειας» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

«Στους επόμενους διαγωνισμούς, τους προσεχείς μήνες, αναμένουμε περαιτέρω μείωση του κόστους, δεδομένου του ισχυρού ενδιαφέροντος, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές» σημείωσε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλληνικές συμμετοχές σε έκθεση για την Ενέργεια στη Γερμανία
Επόμενο άρθροΠοιοι ήταν οι υπεύθυνοι για την αρχαία κλιματική αλλαγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ