Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Φθηνότερες κατά 20% οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά

Φθηνότερες κατά 20% οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά

0
Γιώργος Σταθάκης
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα αιολικά και φωτοβολταϊκά όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι πλέον το κόστος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ίδιο με το αντίστοιχο των συμβατικών καυσίμων.

Όπως είπε, αποτέλεσμα των δημοπρασιών ήταν η μείωση των τιμών στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών κατά περίπου 20%, και στις επενδύσεις αιολικών κατά 35%, σε σχέση με τον πιλοτικό διαγωνισμό του 2016.

Η συμπίεση των τιμών επετεύχθη χάρη στον κανόνα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τη μείωση της δημοπρατούμενης ποσότητας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 75% του ενδιαφέροντος.

«Η σημερινή διαδικασία απέδειξε ότι είναι απολύτως εφικτό να περιοριστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χωρίς να προκύψει σημαντική επιβάρυνση στο κόστος ενέργειας» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

«Στους επόμενους διαγωνισμούς, τους προσεχείς μήνες, αναμένουμε περαιτέρω μείωση του κόστους, δεδομένου του ισχυρού ενδιαφέροντος, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές» σημείωσε.

Διαφήμιση