Αρχική Επιχειρείν Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2018 «Voluntary Action» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2018 «Voluntary Action» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

0
volunteer

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2018 «Voluntary Action», μία μη εμπορική πρωτοβουλία του Skywalker.gr, θα αποτελέσει έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης.

Θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου από τις 15:00 έως τις 23:00 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Σκοπός του φεστιβάλ, με χορηγό το ECOZEN.GR είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Στόχοι του Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action» είναι:

  • Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους
  • Η επιβράβευση των εθελοντών
  • Η  σύνδεση των εθελοντικών προγραμμάτων με πόρους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
  • Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση  και η ενεργοποίηση των πολιτών

Όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι εθελοντές και οι εν δυνάμει εθελοντές, άτυπες κοινωνικές ομάδες, στελέχη ΕΚΕ και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να παρουσιάσουν στην πράξη το έργο τους.

Ενδεικτικά, το φεστιβάλ  περιλαμβάνει:

Συνεδριακές παρουσιάσεις με ομιλητές από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς στο «Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο» το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 θα καλύψουν θέματα που αφορούν στα εταιρικά εθελοντικά προγράμματα, στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, στις πηγές χρηματοδότησης, στις κοινωνικές συμπράξεις που αναπτύσσονται μεταξύ οργανισμών, στη σκιαγράφηση του προφίλ του εθελοντή, στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού ενός μη κυβερνητικού οργανισμού και στην εξέλιξη του εθελοντισμού διεθνώς.

Θεωρητικά και διαδραστικά σεμινάρια τόσο για την εκπαίδευση εθελοντών, όσο και για την εκπαίδευση στελεχών ΜΚΟ, στην αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού».

Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία με στόχο το φεστιβάλ να ευχαριστήσει όσους αυθόρμητα προσφέρουν καθημερινά και δίνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους για ένα πιο όμορφο και ελπιδοφόρο μέλλον σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Διάφορα δρώμενα στους «Νέους Φούρνους», καθώς και συναυλία με τους Αλxημιστές.

Για δωρεάν αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Skywalker.gr και συγκεκριμένα με την κα Ελισσάβετ Καλαρούτη στο τηλ.: 210 9730280 ή στο  e-mail: ekalarouti@skywalker.gr ή να επισκεφθείτε το www.voluntaryaction.gr.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here