Αρχική Περιβάλλον Επαγγελματική ενημέρωση για νέους πάνω στις πράσινες τεχνολογίες

Επαγγελματική ενημέρωση για νέους πάνω στις πράσινες τεχνολογίες

0
πράσινες τεχνολογίες
Διαφήμιση

Ημερίδες με θέμα “Green Skills – Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων προσομοίωσης στις πράσινες τεχνολογίες”, διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη  με τη συμμετοχή περίπου 60 νέων ηλικίας 16-18 ετών και η δεύτερη στην Αθήνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 νέων ηλικίας 14-16 ετών.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων τούς δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν το νέο, σύγχρονο, προσανατολισμένο στο μέλλον και τις πράσινες τεχνολογίες πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας «Τεχνίτη Ηλεκτρολογικών Εργασιών» των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ..

Επίσης, οι νέοι έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς και βιωματικά εργαστήρια. Στόχος των βιωματικών εργαστηρίων ήταν, μεταξύ άλλων, η αύξηση της ελκυστικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του ενδιαφέροντος των νέων να ασχοληθούν με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ενεργειακή αποτελεσματικότητα των κτιρίων.

Ακόμη, οι νέοι και νέες ήρθαν σε επαφή με τα καινοτόμα και επιτυχημένα εκπαιδευτικά εργαλεία προσομοίωσης ειδικοτήτων για την επαγγελματική τους ενημέρωση, τα οποία έχει αναπτύξει το Επιστημονικό Πάρκο του Γκελζενκίρχεν και τα οποία καλύπτουν δύο θεματικές ενότητες, τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών και την παραγωγή ενέργειας με τη βοήθεια των ανεμογεννητριών.

Επίσης είχαν την δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία προσομοίωσης εικονικής πραγματικότητας, ένα πολύτιμο εργαλείο για να γίνει πιο ελκυστικός ο κλάδος της ενέργειας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης εν γένει.

Τέλος, οι νέοι και οι νέες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εταιρίες, οι οποίες ασχολούνται με τα συγκεκριμένα θέματα και να συζητήσουν με τοπικούς επιχειρηματίες του κλάδου π.χ. Icon Group Τεχνική Ι.Κ.Ε. Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

Να σημειωθεί ότι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Έρευνας FIAP (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμo Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη) και Wissenschaftspark Gelsenkirchen (Επιστημονικό Πάρκο Γκελζενκίρχεν) και το HBZ (Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Μίνστερ), πραγματοποιεί το πρόγραμμα «GRÆDUCATION», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι δύο ημερίδες.

Βασική επιδίωξη του έργου GRÆDUCATION, παράλληλα με την προώθηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας, είναι η ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα κυριαρχήσουν στο μέλλον.

Πρόκειται για ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τομέα στη Γερμανία, ωστόσο στην Ελλάδα διαπιστώνεται μεγάλο κενό στην αγορά εργασίας, καθώς δεν υπάρχει επαρκώς εκπαιδευμένο προσωπικό στο αντικείμενο. Εκτιμάται, πάντως, ότι έως το 2030 θα δημιουργηθούν 21.000 νέες θέσεις εργασίας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο11th Insurance Conference: O Κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης παρουσίασε δυναμική εν μέσω κρίσης
Επόμενο άρθροΣε ΕΛΠΕ-Total-Exxon Mobil οι έρευνες υδρογονανθράκων στη νοτιοδυτική Κρήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ