Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Εγκαινιάστηκε η μονάδας παραγωγής βιοαερίου και ηλεκτρικής ενέργειας «Βιοαέριο Τεμπών»

Εγκαινιάστηκε η μονάδας παραγωγής βιοαερίου και ηλεκτρικής ενέργειας «Βιοαέριο Τεμπών»

0
Βιοαέριο Τεμπών
Διαφήμιση

Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Μονάδας Παραγωγής Βιοαερίου και Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Βιοαέριο Τεμπών», πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Ελιά των Γόννων παρουσία σημαντικών καλεσμένων από τον πολιτικό, επενδυτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Στην εν λόγω μονάδα το βιοαέριο θα μετατρέπεται μέσω γεννήτριας εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρική και θερμική ενέργεια. Η ηλεκτρική ενέργεια θα διοχετεύεται απευθείας στο Εθνικό Δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και μέρος της παραγόμενης θερμικής ενέργειας θα καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας της μονάδος. Επιπλέον, το στερεό και υγρό υπόλειμμα από τη διαδικασία της αναερόβιας χώνευσης θα διατίθεται ως οργανικό λίπασμα στα αγροκτήματα της γύρω περιοχής.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η τράπεζα της οποίας ηγείται, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση χρηματοδοτεί νέες επενδύσεις, όταν πίσω απ’ αυτές βρίσκονται επενδυτικοί φορείς με τη δυναμική της οικογένειας Καντώνια, που έχουν δραστηριοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Εκ μέρους της «Βιοαέριο Τεμπών» ο κ. Γιάννης Καντώνιας ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους στην τελετή των εγκαινίων, ενώ η κ. Ελένη Μπαϊράμη εκ μέρους της Eco Hellas, θυγατρική της Eco Germany που κατασκεύασε το έργο, αναφέρθηκε στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Η «Βιοαέριο Τεμπών» παράγει ηλεκτρική ενέργεια 500 kw από ζωικά απόβλητα, απόβλητα τυροκομείου και κατσίγαρο ελιάς. Η ετήσια δυναμικότητα επεξεργασίας της ανέρχεται σε 31.000.000 kg αντιμετωπίζοντας το μεγάλο πρόβλημα των αποβλήτων που μολύνουν το περιβάλλον.

Στόχος της είναι η υλοποίηση άλλων 3 προτύπων μονάδων στον νομό Λάρισας, την επόμενη διετία. Το έργο κατασκευάστηκε από την εταιρεία Eco Hellas, θυγατρική της Eco Germany, με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης.

 

Διαφήμιση