Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για βελτίωση γεωργικής γης και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για βελτίωση γεωργικής γης και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

0
trakter 8
Διαφήμιση

Πρόσκληση στους Δήμους της Αττικής να υποβάλουν προτάσεις για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων που αφορούν τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή/και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, μέσω ασφαλτόστρωσης ή τσιμεντόστρωσης σε εκτός σχεδίου περιοχές στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Αττικής, απευθύνει η Περιφέρεια.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 1.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η εν λόγω πρόσκληση έρχεται να συμπληρώσει  δράσεις για την προσφορά χρηματοδοτικών εργαλείων στους παραγωγούς της Αττική.

Βασικός ωφελούμενος της συγκεκριμένης Δράσης είναι ο γεωργός – κτηνοτρόφος, αφού στόχος είναι η διευκόλυνση της πρόσβασής του στη γεωργική, κτηνοτροφική ή μικτή (φυτική και ζωική παραγωγή) εκμετάλλευση.

Κάθε πράξη που θα προτείνουν οι Δήμοι θα πρέπει να αναφέρεται σε μία αγροτική οδό και να προβλέπεται στον σχετικό δημοτικό σχεδιασμό, να υπάρχει τουλάχιστον οριστική μελέτη και οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις καθώς και στοιχεία τεκμηρίωσης απόκτησης γης ή, στην περίπτωση που απαιτούνται απαλλοτριώσεις, απόφαση καθορισμού τιμών μονάδας από το δικαστήριο. Ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να αφορά δαπάνες για τις συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης ή για στήριξη σε δρόμους του ευρύτερου οδικού δικτύου που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία.

Διαφήμιση