Αρχική Καταστροφές Διεθνή ΜΜΕ: «Πόλη φάντασμα το Μάτι»

Διεθνή ΜΜΕ: «Πόλη φάντασμα το Μάτι»

0
Μάτι
Διαφήμιση

«Το Μάτι είναι μια πόλη φάντασμα, δεν υπάρχει πια». Με αυτά τα λόγια περιγράφει την καταστροφή που έπληξε την Ανατολική Αττική η Le Monde. Στο άρθρο της που έχει τον τίτλο «Νύχτα σκληρή, νύχτα Αποκάλυψης στο Μάτι» η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί πολλές μαρτυρίες κατοίκων που έχασαν τα πάντα το βράδυ της Δευτέρας.

«Το Μάτι δεν υπάρχει πια. Σε πολλούς ο αφανισμός του μικρού αυτού οικισμού από τις φλόγες θύμισε το τέλος της Πομπηίας από τον Βεζούβιο» γράφει η ιταλική La Repubblica.

«Μητέρες με τα παιδιά τους αγκαλιά. Απανθρακωμένοι» προσθέτει η ιταλική εφημερίδα. «Το Μάτι δεν υπάρχει πια: απανθρακωμένα πτώματα, άνθρωποι να πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, μεγάλες δασικές εκτάσεις έγινα στάχτη» προσθέτει η Il Messaggero.

Πρώτο θέμα παραμένει και σήμερα στον Διεθνή Τύπο η τραγωδία που έπληξε την Ανατολική Αττική με τους 81 νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στον μεγάλο αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, ενώ επικεντρώνονται ιδιαιτέρως στην αγωνιώδη αναζήτηση των αγνοουμένων.

Το BBC κάνει λόγο για την πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας μας επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να φθάσει τους 100 μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα, ο βρετανικός ειδησεογραφικός οργανισμός αναφέρεται στις έρευνες για τους δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται από το βράδυ της Δευτέρας, και ιδιαίτερα στα δύο κοριτσάκια που διασώθηκαν αλλά δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Διαφήμιση