Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Σπίτι χωρίς μυρμήγκια με επτά φυσικούς τρόπους

Σπίτι χωρίς μυρμήγκια με επτά φυσικούς τρόπους

0
μυρμ

Σίγουρα είναι ενοχλητικά, αλλά απολύτως απαραίτητα  για κάθε οικοσύστημα και ιδιαιτέρως για αυτά της μικρής κλίμακας. Τα μυρμήγκια έχουν στην διατροφή τους έντομα όπως ψύλλους και κοριούς, για αυτόν τον λόγο η καταστροφή μιας φωλιάς μυρμηγκιών είναι πραγματικά η… τελευταία λύση.

Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε χημικά προϊόντα για να διώξετε μια και καλή τα μυρμήγκια από την κουζίνα, τα υπνοδωμάτια και όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού και του εξοχικού σας.

Εάν επιθυμείτε να μην αποτελεί το σπίτι σας «σημείο συνάντησής» τους, σας προτείνουμε ορισμένες ήπιες λύσεις για να απαλλαγείτε από αυτά.

Χυμός λεμονιούΨεκάστε με λίγο χυμό λεμονιού στα «ανοίγματα» του σπιτιού και ιδιαίτερα στην κουζίνα. Πιθανόν, εκείνο που λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση είναι το οξύ που περιέχει το λεμόνι και που αποπροσανατολίζει τα μυρμήγκια στον εντοπισμό της τροφής.

kanellaΚανέλαΨεκάστε με λίγο αιθέριο έλαιο κανέλας γύρω από πόρτες, παράθυρα και άλλες εισόδους των μυρμηγκιών, για να τα εμποδίσετε να μπουν σπίτι σας. Και, σκεφτείτε, ότι η κανέλα καθαρίζεται εύκολα μετά. Όπως ακριβώς δηλαδή και το γαρύφαλλο, το μπαχαρικό το οποίο επίσης τα απωθεί.

ΜένταΑναμείξτε ένα μέρος νερό με ένα μέρος έλαιο μέντας και ψεκάσετε στις πόρτες, στα παράθυρα και όπου αλλού το σπίτι σας έχει ανοίγματα και τα μυρμήγκια δε θα πλησιάσουν.

Απορρυπαντικό πιάτωνΤο βάζο με το μέλι συνήθως είναι ο καλύτερος μαγνήτης για τα μυρμήγκια. Πλύνετε καλά το βάζο απ’ έξω και αλείψτε το με μία ελαφρά στρώση από νερό με σαπουνάδα (από το απορρυπαντικό των πιάτων).

άσπρη κιμω ία 42589989ΚιμωλίαΤα μυρμήγκια αποφεύγουν την κιμωλία. Εάν, λοιπόν, σχηματίσετε μία γραμμή από κιμωλία έξω από το σπίτι σας ή στις «εν δυνάμει» εισόδους του, πολύ πιθανόν να απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Κατακάθι του καφέΧρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ για να επαλείψετε τις ρωγμές σε επιφάνειες, που συνήθως είναι οι πύλες εισόδου για την εισβολή των μυρμηγκιών. Η λύση αυτή είναι από τις πιο ενδεδειγμένες, γιατί απλά απομακρύνει, χωρίς να σκοτώνει τα μυρμήγκια.

ΞύδιΦτιάξτε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι και σφουγγαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας. Στο διάλυμα μπορείτε κάλλιστα να προσθέσετε υγρό απορρυπαντικό πιάτων και έλαιο μέντας, για να είστε σίγουροι.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here