Αρχική Επιχειρείν Προοπτικές συνεργασίας σε τουρισμό, αγροτοδιατροφή και ενέργεια με τη Νότια Κορέα

Προοπτικές συνεργασίας σε τουρισμό, αγροτοδιατροφή και ενέργεια με τη Νότια Κορέα

0
ellada korea
Διαφήμιση

Ο τουρισμός, η αγροτοδιατροφή, η ενέργεια, η έρευνα, η τεχνολογία και ο πολιτισμός ήταν το επίκεντρο των συζητήσεων  της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής, των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Νότιας Κορέας.

Επικεφαλής του διακυβερνητικού κλιμακίου και επιχειρηματικής αποστολής που επισκέφθηκε τη Νότια Κορέα ήταν ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως αναφέρεται από πλευράς ΥΠΕΞ, μετά τη διεξαγωγή της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής, κοινή διαπίστωση είναι ότι διανοίγονται νέες προοπτικές συνεργασίας, με τη χώρα αυτή, στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ενέργειας. Διερευνήθηκαν, άλλωστε, στο πλαίσιο της Διυπουργικής δυνατότητες ελληνο-κορεατικών επενδύσεων στους εν λόγω τομείς, όπως και σε αυτούς  της έρευνας και τεχνολογίας.

 Στη Μικτή Διυπουργική επιτροπή συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, Τουρισμού, Ευριδίκη Κουρνέτα, και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, καθώς και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων.

vnPKdTCljjzDHQegrESh (1)Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Cho Hyun, καθώς και με τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, Moon Sung-wook, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον ναυπηγοκατασκευαστικό τομέα, με τον οποίο συζητήθηκαν τα ζητήματα των ελληνικών εταιριών ναυτιλιακού εξοπλισμού. Παράλληλα συνεγκαινίασε τη μεγάλη έκθεση εισαγωγών της ΚΟΙΜΑ (Korean Importers Association) , στην οποία συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις.

Κώστας Κέντζος

 

Διαφήμιση