Αρχική Περιβάλλον Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Πάρτε μέρος στο νέο παγκόσμιο παιχνίδι κατά της πλαστική...

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Πάρτε μέρος στο νέο παγκόσμιο παιχνίδι κατά της πλαστική ρύπανσης (video)

0
πλαστική ρύπανση
Διαφήμιση

Ένα παγκόσμιο κίνημα αυξάνεται σε δύναμη για το περιβάλλον και κερδίζει υποστήριξη μέσω ενός απλού παιχνιδιού. Δείτε πώς μπορείτε να εμπλακείτε!

Οι παγκόσμιες γιορτές δημιουργήθηκαν από το ΟΗΕ το 1972 ως τρόπος αύξησης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δράσης. Ενώ η εκδήλωση του 2017, που διοργάνωσε ο Καναδάς, αφορούσε τη «σύνδεση των ανθρώπων με τη φύση», φέτος πρόκειται για πλαστικά απόβλητα και ρύπανση με χώρα την Ινδία.

Η Ινδία βρίσκεται σε καλή θέση για να αναδείξει το θέμα καθώς έχει τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης στον κόσμο. Στο πλαίσιο των εορτασμών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια εκκαθάριση από τα πλαστικά σε 100 ιστορικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου και του Taj Mahal.

“Το πρόβλημα έγκειται στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε και διαθέτουμε πλαστικό”, δήλωσε ο Shri Raghavendra Rao από το Υπουργείο Χημικών και Λιπασμάτων της Ινδίας. “Στην Ινδία σήμερα, το 45% των πλαστικών που παράγονται είναι μιας χρήσης. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. ”

 πλαστική ρύπανση

Τώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  ένα νέο κίνημα εξαπλώνεται μέσω ενός νέου παιχνιδιού στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε όλοι ως εξής:

– Επιλέξτε τον τύπο πλαστικής μίας χρήσης που είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε.

– Πάρτε ένα σέλφι (φωτογραφία ή βίντεο) παρουσιάζοντας τον εαυτό σας με την επαναχρησιμοποιήσιμη εναλλακτική λύση που είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε.

– Μοιραστείτε τον εαυτό σας στα κοινωνικά μέσα και “τσεκάρετε” τρεις φίλους, επιχειρήσεις ή ανθρώπους υψηλού προφίλ για να τους ζητήσετε να κάνουν το ίδιο εντός 24 ωρών. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την hashtag #BeatPlasticPollution και αναφέρετε @UNEnvironment

Δημόσια πρόσωπα, πολιτικοί και αστέρες κινηματογράφου έχουν ήδη συμμετάσχει, δεσμεύοντας να εγκαταλείψουν πλαστικά μπουκάλια, καλαμάκια, μαχαιροπίρουνα και άλλα. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε τις δικές σας προσπάθειες καθαρισμού χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Litterati.

Επί του παρόντος, προγραμματίζονται 2.545 εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Αν θέλετε να λάβετε μέρος, μάθετε τι συμβαίνει στην περιοχή σας εδώ.

Το hashtag #WorldEnvironmentDay χρησιμοποιείται επίσης για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και τις εικόνες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018: «Beat Plastic Pollution» από τον ΔΑΑ
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018: Απλοί τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ